Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
UDS špagety
Nevím, jak strouháš Mozarellu, to musí dost zajebat struhadlo. Já dávám něco jako parmezán, ale CZ produkce
Ale připomnělo mi to vtip: Máš rád Mozarellu? Jo, akorát nevím, co pak s těma kuličkamama, co mi v krabičce zbudou.
Ale připomnělo mi to vtip: Máš rád Mozarellu? Jo, akorát nevím, co pak s těma kuličkamama, co mi v krabičce zbudou.
- udeeska
- stálý inventář fóra flat4
- Příspěvky: 7223
- Registrován: 31 led 2009
- Bydliště: Usti n.L.-Seattle WA
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Kupuju už nastrouhané sýry z krámu
.... zelňačka dobrej tip na příští týden
.... zelňačka dobrej tip na příští týden
Vwase nocni sichta...
- Sam
- vintage patolog
- Příspěvky: 15178
- Registrován: 24 říj 2003
- Bydliště: nowhere
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
To mi řekni Lišáku, vaříš brambory zvlášť a pak je tam dáváš jen ohřát nebo je tam na hambáka a ve styly eintopf uvaříš už v polévce ?
May/1955 Ovali (typ 1/13)
Aug/1950 Brezel (typ 11c)
Jan/1950 Brezel (typ 11a)
Jul/1948 Brezel (typ 11)
Jul/1965 P912
Aug/1950 Brezel (typ 11c)
Jan/1950 Brezel (typ 11a)
Jul/1948 Brezel (typ 11)
Jul/1965 P912
- lišák
- stálý inventář fóra flat4
- Příspěvky: 5286
- Registrován: 08 bře 2003
- Bydliště: ResselStadt
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Brambory předvařím samostatně 15min. a mám to naplánované tak, abych je k ostatnímu přidal po 30min. vaření zelí. Ve stejnou chvíli dávám i uzený a nechám to provařit komplet dalších 15min. Po stažení plamenu na závěr přidám kelímek smetany. Jo a ty brambory tam dávám včetně vody ve které je vařím v malém kastrůlku jen tak aby byly pod hladinou.
Každý celek se skládá z detailů.
- udeeska
- stálý inventář fóra flat4
- Příspěvky: 7223
- Registrován: 31 led 2009
- Bydliště: Usti n.L.-Seattle WA
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
A zelí dáváš i s tím nálevem?
Vwase nocni sichta...
- lišák
- stálý inventář fóra flat4
- Příspěvky: 5286
- Registrován: 08 bře 2003
- Bydliště: ResselStadt
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Šťávu jenom vymačkám a sliji zpět do zeláku, ale v žádném případě zelí neproplachuji.
Každý celek se skládá z detailů.
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Zelňačku já taky rád, ale tentokrát byl pro změnu boršč...
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Já teda dělám vše metodou Eintopf, brambory se natáhnou tou chutí základu. Bramborový guláš, neboli brgul se taky dělá v jednom hrnci.
Nebo, jako když děláš rizoto, tak je třeba dusit rýži v základu s masem, než smíchat uvařenou rýži s masem.
Aspoň teda tak to dělám já.
Jirka Vendelín
- Sam
- vintage patolog
- Příspěvky: 15178
- Registrován: 24 říj 2003
- Bydliště: nowhere
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Já také ale není to ono. Brambory vařené v kyselé šťávě jsou na povrchu mírně tvrdé. Lišákova metoda je lepší ale hrnec navíc a camrat se s tím mi zatím nedovolila se touto cestou vydat.Vendelin píše: ↑15 úno 2021Já teda dělám vše metodou Eintopf, brambory se natáhnou tou chutí základu. Bramborový guláš, neboli brgul se taky dělá v jednom hrnci.
Nebo, jako když děláš rizoto, tak je třeba dusit rýži v základu s masem, než smíchat uvařenou rýži s masem.
Aspoň teda tak to dělám já.
Jirka Vendelín
May/1955 Ovali (typ 1/13)
Aug/1950 Brezel (typ 11c)
Jan/1950 Brezel (typ 11a)
Jul/1948 Brezel (typ 11)
Jul/1965 P912
Aug/1950 Brezel (typ 11c)
Jan/1950 Brezel (typ 11a)
Jul/1948 Brezel (typ 11)
Jul/1965 P912
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Erteple dycinky zvlast
"Mně se nesmí nikdo divit." (Pětišroub, 2016)
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Asi máte pravdu, že na zelňačku je to lepší. Míň se uvaří.
Uznávám.
J.
Uznávám.
J.
- pulenejksicht
- ex beetleboy
- Příspěvky: 5886
- Registrován: 19 kvě 2004
- Bydliště: vwšudezdejší
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
to vim i ja ze brambory do zelnacky se vari bokem ..jinak maj chut mirne receno blbou
jdeme frflat na flat ...
- Sam
- vintage patolog
- Příspěvky: 15178
- Registrován: 24 říj 2003
- Bydliště: nowhere
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Já to vím také, přesto je tak dál vařím....
May/1955 Ovali (typ 1/13)
Aug/1950 Brezel (typ 11c)
Jan/1950 Brezel (typ 11a)
Jul/1948 Brezel (typ 11)
Jul/1965 P912
Aug/1950 Brezel (typ 11c)
Jan/1950 Brezel (typ 11a)
Jul/1948 Brezel (typ 11)
Jul/1965 P912
- pulenejksicht
- ex beetleboy
- Příspěvky: 5886
- Registrován: 19 kvě 2004
- Bydliště: vwšudezdejší
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
ty ktery si neváhá ničit vintage dily a končetiny jen aby něco bylo lepší než z fabriky pojídá okoralý brambory vařený spolu se zelím ?
nevěřím a jestli jo tak se styď
jdeme frflat na flat ...
- lišák
- stálý inventář fóra flat4
- Příspěvky: 5286
- Registrován: 08 bře 2003
- Bydliště: ResselStadt
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Protože jsem jediný kdo to u nás jí, tak jsem si sám pro sebe udělal falešnou dršťkovou z hlívy. A po pravdě, vůbec mě nevadí, že se nemusím s nikým dělit.
Každý celek se skládá z detailů.
- udeeska
- stálý inventář fóra flat4
- Příspěvky: 7223
- Registrován: 31 led 2009
- Bydliště: Usti n.L.-Seattle WA
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Já vařil vepřové výpečky, chtěl jsem bramborový knedlík z vařených brambor ale ať jsem dělal co dělal, tak z těsta vyšel silikon
....tak z houskovýma
....tak z houskovýma
Vwase nocni sichta...
- Sam
- vintage patolog
- Příspěvky: 15178
- Registrován: 24 říj 2003
- Bydliště: nowhere
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
To mi řekni, proč to neskládáš z originalů, Lišáku?
Ale inspiroval jsi. Místo toho abych lepil rychlostní skříň, tak se tu dělám s drškama. Pěkně na sádle.
May/1955 Ovali (typ 1/13)
Aug/1950 Brezel (typ 11c)
Jan/1950 Brezel (typ 11a)
Jul/1948 Brezel (typ 11)
Jul/1965 P912
Aug/1950 Brezel (typ 11c)
Jan/1950 Brezel (typ 11a)
Jul/1948 Brezel (typ 11)
Jul/1965 P912
- lišák
- stálý inventář fóra flat4
- Příspěvky: 5286
- Registrován: 08 bře 2003
- Bydliště: ResselStadt
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Přišel jsem do obchodu a ptám se zda mají zmrzlé držky a ta kopretina za pultem mě řekla, že ne, že oni si tam topí. A tak jsem vzal projednou zavděk tím co bylo.
Každý celek se skládá z detailů.
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Já jsem kupoval držky v Albertu nebo v Makru , ale poslední půlroku je ani jeden neměl, asi jsou všechny v politice , nevím ?
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Ještě že ses neptal, jestli má něco čerstvě zaříznutýho.
BIG BOYS LOVE BIG TOYS