Motor T2 alebo T3?

Odpovědět
soile
Příspěvky: 128
Registrován: 30 bře 2013
Bydliště: Nitra

Motor T2 alebo T3?

Příspěvek od soile »

Zdarvim chcem sa spytat.Co mam za motor vo svojej T2 udajne podla predchadzajuceho majitela je z T3 1,6.Nenasiel som na nom ziadny kod len cislo, co si myslim ze je tiez kutilom pridelene :D
Poterboval by som to vediet aby som vedel na co mam zhanat ake veci,ale hlavne mam problem stym ze mi motor zle startoval -starter škrkal ako ked pastorok zle vysuva.Dal som ho zrepasovat a stalo to iste,len v jednom bode ked som natocil motor rucne tak niekedy zaskocil pastorok a nastartoval.Tak som dnes vymontoval motor s podozrenim na zodraty veniec zotrvacnika.Je trosku osuchany ale skor od toho ze sa mi zda,ako keby pastorok malo zaskocil do zubov zotrvaku alebo len zapieral po vrcholkoch zobov.Pride mi to tak ze je mensi zotrvacnik, ma 109 zubov a niekde som sa docital ze mal by mat 130 su hustejsie a je o nieco vecsi priemer to by mi asi pomohlo nejaky 0,5cm.Starter ma na pastorku 9 zubov u T2 aj u T3 takze starter je asi rovnaky tak neviem kde mam problem :-? Tak radte.Za kazdu pomoc budem vdacny.
Přílohy
motorT2.JPG
motro spojka.JPG
motortt.JPG
motorT.JPG
mot T2.JPG

Uživatelský avatar
Rychnak
mořský stařec flat4.org
Příspěvky: 574
Registrován: 11 kvě 2010
Bydliště: Brno

Re: Motor T2 alebo T3?

Příspěvek od Rychnak »

Myslím si, že to bude 1,6 CT motor :-) Původem z T3. Je to takovej motor co VW remix /staronový motor pro T3 v roce cca 82?/ , špatně se na to shání díly, většina nesedí s motorem Typ1 ani typ4. Ale možná se mýlím, CT jsem v životě osobně neviděl.

Uživatelský avatar
udeeska
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 7223
Registrován: 31 led 2009
Bydliště: Usti n.L.-Seattle WA

Re: Motor T2 alebo T3?

Příspěvek od udeeska »

Ano taky vidim,ze je z T3 akorat nechapu jak mohl utahnot tezkou kastli Vanagonu :?
Vwase nocni sichta...

Uživatelský avatar
maxmax
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 5044
Registrován: 25 pro 2007
Bydliště: Praha 8 a5
Kontaktovat uživatele:

Re: Motor T2 alebo T3?

Příspěvek od maxmax »

Jo je CTčko, na blok můžeš osadit nový válce z normální 16ctky, ale musíš vyměnit i hlavy, jsou jiný, jinak to má hydra....blbější motor jsem v autě neměl :roll:
Za jedenácté: Nebudeš jiného vozu než VW říditi:

lális
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 1539
Registrován: 24 srp 2009
Bydliště: Tábor zdraví venkov

Re: Motor T2 alebo T3?

Příspěvek od lális »

1,6 kód CT,jak píše rychnak...
Je to pomsta,takovej jakože moderní motor ala typ4,ale výkonem typ1...díky na to nesezenes a když tak blbě a za ranec,sundej z toho hlavy,pisty válce a dej to na blok typ1...myslím že z toho dle motoru můžeš ještě použít na stavbu typu 1,kliku,vacku a snad i topniky a nejaky drobnosti
Ideální majitel brouka,buggy,buse...a co dál??

soile
Příspěvky: 128
Registrován: 30 bře 2013
Bydliště: Nitra

Re: Motor T2 alebo T3?

Příspěvek od soile »

No krasa,som vedel ze ja budem mat urcite nejaky medzimodel.Ja som zaciatocnik a este mi celkom neni jasne aky je motor Typ1 aTyp 4 som novacik medzi vzduchom tak len nasavam info.Takze do buducna asi pozhanam nejaky 2,0 aj s prevodovkou aby to aj trosku islo.Len momentalne potrebujem vyriesit tu spojku, teda to startovanie. Auto je teda bolo pojazdne na roztlacenie, chytilo hned len ten starter nechytal.Potrebujem to spojazdnit aby som mohol ist na STK a EK a tam to roztlacat nemozem ostne doladime casom :D a to je tam toho dost.Ked sa odvazim, tak to nafotit a predstavym vam ten zazrak mozno ho aj niekto pozna.Ako by som mal teda vyriesit ten zotrvacnik alebo spojku?

Uživatelský avatar
redbus
Příspěvky: 80
Registrován: 01 pro 2008
Bydliště: Rokycany
Kontaktovat uživatele:

Re: Motor T2 alebo T3?

Příspěvek od redbus »

Čau. je to CT, ale máš na tom jiný karburátor a jiný rozdělovač. Topit tohle taky nemůže, ten výfuk je nějakej překuchanej.
VW TRANSPORTER 253 1.6CT, 1981
VW DOKA 2.0CU, 1981

Uživatelský avatar
Ales-X
beznadějný žumpofil
Příspěvky: 996
Registrován: 18 čer 2008
Bydliště: Wild West
Kontaktovat uživatele:

Re: Motor T2 alebo T3?

Příspěvek od Ales-X »

soile píše: mam problem stym ze mi motor zle startoval -starter škrkal ako ked pastorok zle vysuva.Dal som ho zrepasovat a stalo to iste,len v jednom bode ked som natocil motor rucne tak niekedy zaskocil pastorok a nastartoval.Tak som dnes vymontoval motor s podozrenim na zodraty veniec zotrvacnika.Je trosku osuchany ale skor od toho ze sa mi zda,ako keby pastorok malo zaskocil do zubov zotrvaku alebo len zapieral po vrcholkoch zobov.
Me to prijde jako jednoznacny priznak poskozeneho pouzdra starteru v bloku prevodovky, ci pouzdro i chybi. Podivej se v jakem je stavu.
image.jpeg

Odpovědět