Ebay a vse kolem nej

Víno, ženy, muži a zpěv. Pojďme si konečně odpočinout od vzduchem chlazených.
Odpovědět
petrcochtan
Příspěvky: 14
Registrován: 14 úno 2011

Re: Ebay a vse kolem nej

Příspěvek od petrcochtan »

Petr914 píše: ...když budeš v tomdle sebeklamu pokračovat...dostaneš se ještě hodně daleko...

...chyť se faktů a jednej...

...hlavně kontaktuj eBay jako takovou...ať víš na čem seš a nech ty teorie stranou...
Je mi to jasný - tonoucí se stebla chytá a hledá problém tam kde třeba vůbec není.

Problém je hlavně v tom mém uklepnutí - jsem si toho vědom. email pro ebay se již píše - fundovaným němčinářem.

Uživatelský avatar
Petr914
strážce Porsche a krásných žen
Příspěvky: 5507
Registrován: 26 říj 2005
Bydliště: West

Re: Ebay a vse kolem nej

Příspěvek od Petr914 »

petrcochtan píše:Problém je hlavně v tom mém uklepnutí - jsem si toho vědom. email pro ebay se již píše - fundovaným němčinářem.
...stuj nohama na zemi a snaž se všechno vyřešit ve svuj prospěch stručně...pádnejma argumentama...a bez emocí...i když se hraje o vysokou částku...

...a směrodatný je pro tebe prohlášení serveru eBay...respektive jeho zaměstnanců...protože pokud se ti podaří prokázat chybu v lidským faktoru(uklepnutí se)...už pudete dva(ty & eBay)...proti jednomu(prodávající)...
You can't win 'em all...

petrcochtan
Příspěvky: 14
Registrován: 14 úno 2011

Re: Ebay a vse kolem nej

Příspěvek od petrcochtan »

Tak si chlapi představte, že se mnou komunikují v ČJ. Výsledek zatím neznám, ale komunikace již probíhá.

petrcochtan
Příspěvky: 14
Registrován: 14 úno 2011

Re: Ebay a vse kolem nej

Příspěvek od petrcochtan »

Tak Vám všem musím ještě jednou poděkovat - jen tak z plezíru jsem se zeptal na http://www.eim.ebay.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; svůj první dotaz jsem napsal v ČJ a v Němčině. Přišla mi téměř okamžitě odpověď v ČJ. Stejně jak zde jsem popsal svůj omyl (překlep ) s dražbou a ke konci textu přidal .

Věcí druhotnou, která však neomlouvá moji chybu a neberte ji prosím jako výmluvu je mé podezření na podvod v akci - nejsem jej schopen doložit vzhledem k tomu, že v aukci nejsou vidět přiřhazující.
Aukce probíhala od 4.2 do 11.2 . konec ve 11. Feb. 2011 21:48:30 Hned 5.2 bylo vloženo EUR4.555 což už je částkou podezřelou vzhledem ke stavu a stáří vozidla a víceméně neodpovídá trhu s takto ojetými vozidly.
Dne 11.02. ve 20.56 EUR 5.766,00
Nejvyšší zobrazená cena byla 2.833
Žádám vás o prověření mého podezření z podvodné aukce

Během pár minut mi přišlo viz. níže.
Vážený pane .......
děkuji Vám za e-mail.
Konečně jste nám detailně vysvětlil o co se vlastně jedná. Vysvětlení Vaší chyby zní logicky, ale prodejce Vám hrozí přesto právníkem.
Kupní smlouvu jste ale uzavřel s prodejcem a ne s eBay, a eBay se do sporů mezi prodejcem a kupujícím nevměšuje.
1) Postěžujete na prodejce ale na eBay.de, tedy ne u nás. Vy jste zaregistrován na eBay.de a prodejce také. Naši němečtí kolegové mají na německém eBay větší provomoci než my.
Podání stížnosti na prodejce:
http://contact.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll ... xtGen&tb=1" onclick="window.open(this.href);return false;
2) Dále Vám doporučujeme se poradit s právníkem, protože není vyloučeno, že to prodejce v německu myslí vážně.Právnické poradenství nesmíme poskytovat, ale když Vám stojí inkaso před dveřmi, je zpravidla už pozdě.
Můžete také, po poradě s právníkem, podat na prodejce trestní oznámení.
Pokud chcete pokračovat v této záležitosti jako občanskoprávní věci, může nás Váš advokát kontaktovat na adrese:
eBay Europe S.á r.l.
22-24 Boulevard Royal
L-2449 Luxembourg
Zde máte odkaz na kontaktní informace pro členy portálů eBay v EU:
http://pages.ebay.de/aboutebay/contact.html" onclick="window.open(this.href);return false;
a pro členy portálů eBay mimo Europy:
http://www.ebayinc.com/page/contact" onclick="window.open(this.href);return false;
Pochopte laskavě, že my se podobnými případy vůbec nezabýváme a proto Vám nemůžeme pomoci.
Naši němečtí kolegové Vám mohou lépe pomoci ale zdali to udělají, to nevíme.
Doporučujeme Vám se se poradit (v každém případě) s právníkem a není vyloučeno, že dopis od Vašeho právníka bude mít "positivní vliv" na prodejce. Mnoho prodejců pouze "hrozí vymáháním", ale nemůžete se na to samozřejmě spolehnout.
S pozdravem,...

Poděkoval jsem za rady a šel odesílat to samé na ebay.de potřeboval jsem ještě nějaké čísla, časy, a odkazy na aukci. Mohlo uplynout tak 15 minut a na aukci jsem se již nedostal.
Na stránce, kterou jsem v předešlých dnech otevřel minimálně 100x je v překladu napsáno Tato nabídka (370481621329) byla odstraněna nebo položka není k dispozici.
Přešel jsem tedy do svého nakoupeného zboží k popisované aukci a zde:Hinweis von eBay: Dieser Benutzer ist bei eBay nicht mehr angemeldet. V překladu Tento uživatel není registrovaný.
Slovo angemeldet modře prosvíceno jako odkaz: na tuto stránku: http://pages.ebay.de/help/feedback/ques ... tered.html" onclick="window.open(this.href);return false; kde je vlastně napsáno že nemám neregistrovanému uživateli nic platit.
Předpokládám , že je celá má záležitost vyřízena na základě podezření z podvodné aukce Teď jen přemýšlím co napsat tomu haizlovi - asi si udělám kafe a vykašlu se na něj.

petrcochtan
Příspěvky: 14
Registrován: 14 úno 2011

Re: Ebay a vse kolem nej

Příspěvek od petrcochtan »

pulenejksicht píše:
Petr914 píše:...německej přizdisráč...německý prase...nějakej skopčák...omezenej Helmut...půlenej...dědku...tak velký to nebude... :wink:
po mejch zkušenostech to bude ještě větší pašík než si dovedeš představit ... :wink:

pokud neuznává jasně nesmyslně vysokej příhoz kterej musel bejt vložen pouze omylem a ještě si šponuje aukci a schovává identitu příhozů
tak mu jde jen o jedno .. vytřískat z toho co nejvíc ,ale za cenu sprostýho vyjebávání s cizincema pod pohrůžkou pokuty to už umí jen čistokrevný prase ..

to je bohužel běžná praze šponovat cenu nahoru příhozama známého nebo přímo prodejcem ..
od pulenejksicht » 15 úno 2011
je to celý jen o tom , že si nějakej skobčák co nás má za občany druhý kategorie myslí , že z nás může dělat blbce ..ale to se přepočítal ..
TAK TOHLE JE TA PRAVDA NEJVĚTŠÍ

Uživatelský avatar
udeeska
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 7223
Registrován: 31 led 2009
Bydliště: Usti n.L.-Seattle WA

Re: Ebay a vse kolem nej

Příspěvek od udeeska »

Marty píše:
udeeska píše:Paypal je zdarma a transferuje penize na Vas ucet v pripade,ze si to tam navolite.V US nejrozsirenejsi platba,kdyz vidim firmu,ze nema
Paypal,tak si nic od ni neberu.Takze kdyz budete objednavat napr v US s Paypay,tak Vam ho nevemou,jelikoz neni v platebni nabidce firem.
Kdyz uz zakladate nekdo nove konto pro mezinarodni platbu,tak hledte na to,ze by to makalo po celym svete(jako napr.VISA,ale vice nepouzivam
pro internetovou platbu,jelikoz se mi loni ztratilo $800-respektive mi je ukradli :evil: )
Jenom dotázek :D
Když použiju PayPal, strhávají si peníze z mého účtu v bance, nebo se dá Pay-Palovy účet nějak nabít? Tzn. Paypal si strhává peníze z účtu v bance, nebo jenom z mého účtu unich? Chápal bych, že když chci něco koupit, tak si převedu peníze na můj paypal a z toho si to oni zorganizujou? Nebo maj přistup k penězům v mojí bance? Nikde jsem totok nenašel :(
Díky za každé info, e-bayoví experti :D
Jasne,ze na Pay-pal jdou penize z karty,kterou ty jim pri zrizovani Pay-palu nahlasis pri vyplnovani formulare.V pripade,ze nekdo plati Tobe
(pokavad jsi se s prodavajicim dohodl o platbe Pay-palem), jdou penize na toto Tvoje konto a pozdeji dle vlastniho uvazeni muzes
tyto penize transferovat na Tvoje bankovni konto.Pay-pal neni kredit karta,tzn.,ze po zalozeni tam nemas zadne penize.Samozrejme,ze Pay-pal organizuje celou
akci s profitem.V US je zrizeni tohoto konta zdarma.
Zajimavej pripad petrcochtana a uz od zacatku cteni to zavanelo rybou.No nastesti to dobre dopadlo [-o< .Po pohrozeni Tebou zjistil,ze slapnul do hovna a vycouval.
Pokavad je jeste na Ebay registrovany,nebo znas jeho jine jmeno,dej mu za to spatnej feedback s celym pribehem pokavad mozno v anglictine.
Priste bud radsi vice opatrnejsi,neco podobneho se stalo memu kamaradovi,pri kupu pretzela.Po viteznem odkliknuti si uvedomil,ze castka je dost vysoka a s omluvou do hodiny
vycouval z kupu.Neni mi znamo o nejakem poplatku,pouze vim,ze dostal spatnej feedback.
Vwase nocni sichta...

Uživatelský avatar
Pětišroub
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 19861
Registrován: 02 led 2003

Re: Ebay a vse kolem nej

Příspěvek od Pětišroub »

no vypadá to, že jsi měl víc štěstí než rozumu, zřejmě si tu aukci proklepli a asi tam byly příhozy z IP prodávajícího, což pro ně byl jednonačný důkaz o podvodu, takže jsi z toho snadno vyklouzl, a zrušili mu účet. Ne vždy je ale jednání s Ebay tak jednoduché. A teď se alespoň pochlub, co jsi tam vlastně kupoval za ajnclštyk?
"Mně se nesmí nikdo divit." (Pětišroub, 2016)

Uživatelský avatar
Leer
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 1668
Registrován: 03 led 2003
Bydliště: v březnu je nejkrásnější Vídeň

Re: Ebay a vse kolem nej

Příspěvek od Leer »

hlavně, že to má dobrý konec.... já jednou za celých 107 nákupů nedostal zboží, dal jsem negativní bewertung a nahlásil na ebay, během 1 dne byl prodejci zrušen účet... :)
Veteran car club Česká lípa - www.vcc-ceskalipa.cz

Uživatelský avatar
pulenejksicht
ex beetleboy
Příspěvky: 5886
Registrován: 19 kvě 2004
Bydliště: vwšudezdejší

Re: Ebay a vse kolem nej

Příspěvek od pulenejksicht »

dopadlo to dobře protože ses nedal ... na ebayi bohužel operuje spousta vychcanů co si myslej , že pod výhrůžkou paragrafem budou vyjebávat s cizincema ..

omlouvám se za vulgaritu která ale nejlíp podle mě vystihuje daný problém ..
jdeme frflat na flat ...

petrcochtan
Příspěvky: 14
Registrován: 14 úno 2011

Re: Ebay a vse kolem nej

Příspěvek od petrcochtan »

Jasně měl jsem hroznou kliku. Tato situace mne opravdu nenechávala chladným a měl jsem z ní špatný pocit. Nakupoval jsem již na různých aukcích a tohle se mi opravdu stalo poprvé a víceméně jsem měl štěstí i na protistranu - nikdy jsem žádný spor neřešil. Kupoval jsem Mercedes Benz G z roku 1980. Brouka mám již několik let hotového(celková přestavba od základu vč. motoru na roadster)tak jsem se trošku pustil do geladenwagen.Jsou to úžasné auta a stejně jako ty vzduchem chlazené mají něco do sebe. Konkrétně tohle auto by bylo za 3500eur moc dobrá koupě (pokud by si nepřihazoval ) tak bych ho měl asi i za méně.
Auto bylo hodně shnilé, ale jak psal podvodník mělo najeto údajně 70 tis. Momentálně už ani tomu nevěřím. Za necelých 6000 by to ale byla vražda - za to se prodávají auta která jsou celkem v pořádku i když jich je za tuto cenu velice málo. Já vám to auto ani nemohu ukázat jelikož nenačtu zaplaťpánbůh stránku s aukcí.

Uživatelský avatar
Sam
vintage patolog
Příspěvky: 15178
Registrován: 24 říj 2003
Bydliště: nowhere
Kontaktovat uživatele:

Re: Ebay a vse kolem nej

Příspěvek od Sam »

pulenejksicht píše:dopadlo to dobře protože ses nedal ... na ebayi bohužel operuje spousta vychcanů co si myslej , že pod výhrůžkou paragrafem budou vyjebávat s cizincema ..

omlouvám se za vulgaritu která ale nejlíp podle mě vystihuje daný problém ..
Pulenej, ty ses s tim odsuzovanim Nemcu stejne neunavnej jalo Walter z Big Lebowski pri vypraveni o Vietnamu. :)
Ano, Na Ebay je mnoho vycuranku. Je tam ale i velke mnozstvi pocivych lidi. Svet eBay je obrobsky, je v nem tedy i primerene mnozstvi techto existenci. (nerekl bych ze vic nez kdekoliv jinde) Je to stejne jako kdyz vetsina republiky tvrdi, ze Praha je plna id**u. Ano, v Praze bydli pres milion lidi, je tu tedy co do poctu vic individui nez v nejakem okresnim meste. :) Zobecnovani je zradne. Kor na eBbay, kde lovime za ucelem koupe veci pod jejich trzni cenou, neni divu ze je tam i pocetna skupina, ktera se snazi o pravy opak pri prodeji.
Obrázek
May/1955 Ovali (typ 1/13)
Aug/1950 Brezel (typ 11c)
Jan/1950 Brezel (typ 11a)
Jul/1948 Brezel (typ 11)
Jul/1965 P912

petrcochtan
Příspěvky: 14
Registrován: 14 úno 2011

Re: Ebay a vse kolem nej

Příspěvek od petrcochtan »

Jinak doufám že již nedojde k žádné změně - teď jsem dostal ještě jeden email v reakci na mé poděkování.Postihu z Ebay se již bát asi nemusím a v nitru duše doufám, že prodejce snad již další kroky dělat nebude.
_____________________________________________

Vážený pane .........,

děkuji Vám za e-mail.

Děkovat nám nemusíte, Vy jste vyslovil určité podezření a my jsme použili "nástroje" , které máme k dispozici, výsledek "naší činnosti" jste vidíte.Na podrobnosti proč a jak se raději neptejte, na eBay je hodně věcí tajných. Přesto Vás musím upozornit na skutečnost, že naše "nadřízené orgány" dosti často naše rozhodnutí revidují a to znamená, že dotyčný "postižený" může být zase odblokován.
Dopis, který Vám poslal dotyčný prodejce, je v podstatě "soukromého charakteru", na eBay totiž žádné "pokuty a poplatky" při odstoupení od koupě vůbec neexistují a v popisu položky žádné podobné "varování" není.
Na portálu eBay existují totiž dvě úrovně, technická platforma eBay s určitými pravidly eBay, a soukromý "obchodní vztah" mezi prodejcem a kupujícím, který se řídí všeobecnými obchodními pravidly.
Jestliže se prodejce pokusí vymáhat "penále" soudní cestou, nemá tato činnost s eBay nic společného, je to jeho a Vaše čistě soukromá záležitost.
Proto nepovažujte tuto záležitost za zcela vyřešenou a poraďte se raději s právníkem, vyhnete se tak případným nepříjemnostem.

S pozdravem,
..........
Zákaznická podpora eBay
Naposledy upravil(a) petrcochtan dne 16 úno 2011, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
pulenejksicht
ex beetleboy
Příspěvky: 5886
Registrován: 19 kvě 2004
Bydliště: vwšudezdejší

Re: Ebay a vse kolem nej

Příspěvek od pulenejksicht »

díky za info ohledně postoje ebaye :wink:

Same dovolil jsem si konkrétně pojmenovat jednoho německýho vyčůránka a obecně tvrdit , že je potřeba si dávat bacha protože ebay je prostě dost velkej vzorek
populace :wink: .. platí to všeobecně ,ale specialně někteří němci a rakušáci nás maj bohužel za póvl kterým by rádi zametali ..

nejlepším vodítkem je samo hodně kladných hodnocení prodejce ale ani to nemusí ještě znamenat férový zacházení ...
jdeme frflat na flat ...

petrcochtan
Příspěvky: 14
Registrován: 14 úno 2011

Re: Ebay a vse kolem nej

Příspěvek od petrcochtan »

Prodejce v mém případě měl 100% hodnocení a docela dost aukcí - jenže jeho obchodování probíhalo vždy skrytou aukcí nikdo mimo výherce si nemohl zkontrolovat jak a kým je přihazováno. Mě prostě nesedělo to, že by někdo v druhý den aukce nasadil částku několikeronásobně vyšší - než byla zobrazená cena a tato částka již přesahovala obecnou hodnotu takového vozidla na trhu.
Zatím jsem nevydedukoval proč tento druh aukcí vůbec na eBay je. Dle mého názoru je vždy tato aukce zavádějící.

Uživatelský avatar
pulenejksicht
ex beetleboy
Příspěvky: 5886
Registrován: 19 kvě 2004
Bydliště: vwšudezdejší

Re: Ebay a vse kolem nej

Příspěvek od pulenejksicht »

to , že si prodejce může nastavit nezobrazování jmen dražitelů měla být zřejmě ochrana soukromí přihazujících ..bohužel se to takhle zneužívá pro maskování
příhozů kámošů šponujících cenu aby se z toho vytřískalo co nejvíc i když někdy až na X tý pokus kdy se to opravdu prodá ...
jdeme frflat na flat ...

simak
leštič starých součástek
Příspěvky: 926
Registrován: 20 říj 2003
Bydliště: asinus mundi

Re: Ebay a vse kolem nej

Příspěvek od simak »

Hmm, moc tomu nerozumím. Mám za to, že identita dražitelů je skrytá automaticky a záměrně systémem, nelze to libovolně nastavit při vystavování aukce. Jména přihazujících vidí jen vystavující. Už se to myslím probíralo a je to ochrana proti dohodám mezi přihazujícími. To je jedna věc. A druhá, zobrazená aktuální cena není nejvyšší příhoz, ale druhý nejvyšší příhoz + minimální přihození, tedy částka, za kterou by byl předmět v daný okamžik vydražen.
Ale taky jsme to možná pochopil celé špatně.
Rozhodně to vypadá na dobrý konec, alespoň pro kupujícího, což je dobře.
nasávač

Uživatelský avatar
Pětišroub
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 19861
Registrován: 02 led 2003

Re: Ebay a vse kolem nej

Příspěvek od Pětišroub »

šimáku vidíš to dobře..a ví to každej kdo na ebay někdy něco prodával..
"Mně se nesmí nikdo divit." (Pětišroub, 2016)

petrcochtan
Příspěvky: 14
Registrován: 14 úno 2011

Re: Ebay a vse kolem nej

Příspěvek od petrcochtan »

Já měl na mysli asi trošku něco jiného - jsou aukce kdy je vidět počáteční a konečné písmeno uživatele a jsou aukce kdy vidíte jen cenu, ale už né uživatele. U toho prvního případu je víceméně zřejmé - jak se uživatel, který vložil nejvíce posunuje nahoru. lze jej prostě nějak identifikovat. V tom druhém případě nevíte vůbec nic a vidíte jen svůj příhoz. V prvním zmiňovaném případě si můžete kontrolovat zdali daný uživatel nepřihazuje na všechny aukce prodejce (třeba na auto + všechny motorové pily). V tom druhém tato kontrola není možná.
Naposledy upravil(a) petrcochtan dne 17 úno 2011, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
pulenejksicht
ex beetleboy
Příspěvky: 5886
Registrován: 19 kvě 2004
Bydliště: vwšudezdejší

Re: Ebay a vse kolem nej

Příspěvek od pulenejksicht »

už jsem delší dobu na ebayi nic neprodával ,ale byly doby kdy byly vidět celý jména příhazujících takže to buď změnili celkově , nebo
to jde nastavit ..myslím, že to jde nastavit .. má někdo praktickou zkušenost jaký jsou možnosti ? ..asi si budu muset něco zase zkusit prodat :wink:
Naposledy upravil(a) pulenejksicht dne 17 úno 2011, celkem upraveno 1 x.
jdeme frflat na flat ...

Uživatelský avatar
Sam
vintage patolog
Příspěvky: 15178
Registrován: 24 říj 2003
Bydliště: nowhere
Kontaktovat uživatele:

Re: Ebay a vse kolem nej

Příspěvek od Sam »

pulenejksicht píše:už jsem delší dobu na ebayi nic neprodával ,ale byly doby kdy byly vidět celý jména příhazujících takže to buď změnili celkově , nebo to jde nastavit ..myslím, že to jde nastavit ..
jj, bylo to tak v dřevních dobách, kdy frčel MSIE a bylo IN instalovat alternativní Mozillu :D
May/1955 Ovali (typ 1/13)
Aug/1950 Brezel (typ 11c)
Jan/1950 Brezel (typ 11a)
Jul/1948 Brezel (typ 11)
Jul/1965 P912

Odpovědět