Tak...a je to venku.Chtěl jsem to sice tajit alespon do doby než bych vylepšil zásah kutila domácího a úpravy ze kterých se už od pohledu dělá mdlo...vylepšil.
Díky špionovi IGimu (viz špioni),který mě hnedle na počátku cesty zpět vyfotil se tedy přiznám už ted.

O tomto autě tu už nějaká diskuse proběhla,obzvlášť o vylepšeních předních a zadních světel se nepsalo moc lichotivě. i já jsem se o něj zajímal,nechal si posílat fotografie...což majitelka ochotně plnila. S paní jsem taktéž diskutoval o ceně,jelikož měla představu o 160tkč...což bylo moc.Po několika emailech a telefonech,delší odmlce ve vyjednávání byla cena snížena na 130tkč,což bylo o kus méně než na počátku. Rozhodl jsem se,že vezmu podval,peníze a pojedu se na tento výtvor neznámého umělce podívat...smířen s tím,že odjedu s prázdnou opět domů.
Dnes v 03,00h společně s kamarádem...vyzbrojeni kompresorem,montérkami,dloubátky...magnety,svačinou a dobrou náladou jsme vyrazily směr Havířov (350km).Na místě jsme byly v 7,00h SEČ...majitelka dorazila 15 minut po nás.
První vizuelní ohledání odpovídalo zaslaným fotografiím,pak na řadu přišlo ohledání slabým magnetem...vše OK. Auto jsme po dofoukání pneu kompresorem vytáhly z garáže zapomocí mladšího z rodu transporterů a lana (jedno kolo bylo zablokované). Kolo se povedlo odblokovat dobře mířenou ranou kladiva na disk vzpurného kola.
Začalo válení pod vwozem na dovezené podložce,odhrnování gumových koberců,odklápění sedaček....opatrné oťukávání částí karoserie...
Co jsem nečekal se stalo....nikde kus hniloby..nikde ani jedna díra.Lemy,prahy,spodky dveří,nosníky,čelo přední i zadní,trubka topení....vše bez koroze. Auto již někdo vyvařoval.Je to ve stylu devadesátých let,bez použití jakéhokoliv reparature plechu...vše je dotvářeno z kusů plechu,trubek,profilů...ale nutno poznamenat,že velmi poctivě. Vše ošetřeno základovkou a spodek auta navíc kvalitně jakýmsí tlumexem asi.
Bědoval jsem před majitelkou a ukazoval místa,která s německým výrobcem nemají vůbec nic společného...že patří spíše výrobci z českých luhů a hájů,či na vozidla mladší výroby...nebo že na vwozidlo nepatří vůbec (víko motoru je komplet osobitým výtvorem nedoceněného karosáře). Paní s tím však měla pramálo společné.Auto patřívalo jejímu otci,který jej takto hnedle po rekonstrukci zakoupil,párkrát se svezl...ustájil VW oře v garáži a ...umřel.
VWozítko stálo v garáži bez hnutí celých 12 let a až já jsem si dovolil jej vytáhnout opět na denní světlo. Paní jsem řekl,že auto sic vypadá dobře,ale návrat do originální podoby by byl velice náročný a to dozajista sráží jeho cenu ještě o nějakou korunku níže,zda by o této skutečnosti ještě nemohla uvažovat. Auto jsem naložil a poté cenu po krátké diskusi snížil na (ehm,ehm..no ještě o dost peněz) a odvezl. A nebýt zdejšího špiona.....
Vím,že pro mnohé zde je toto kousek bezcenný z hlediska originality vnější i vnitřní,ale pro mě má cenu velkou....nemusím nikde nic vařit,jen juknu na brzdy,trubičky,hadičky,spojkový válec,světla přední a zadní,interier,stěrače,řazení,řízení,pneu, disky,elektriku,těsnění oken,nápravy (taktéž vše vypadá velmi zachovale a vše je řádně promazáno)...motor (ještě jsem nezkoušel zda se točí

Nejdůležitější pro mě je,že už ji mám...a mám "klid" (nebudou,nebudou).Zahrnu ji láskou a péčí..tedy pokud to čas dovolí a jednou s ní snad i vyrazím,tedy pokud bude mít potřebné doklady a značky (velký CZ TP mám).
Dost psaní...zde jsou nějaké fotky...