Jak už to tak bývá od mládí se pohybuju v těch kouzelných prostorách starých dílen stodol a garáží…vše umocněno prostředím vzduchem chlazených osmiválců a krásných aerodynamických linií…krásy všude plno, papalášské vozy mi úplně nepřirostly k srdci…až na nejkrásnější tatru 77....ale hnán léty, vztahem nejen k valašským kotárkom a cestování jsem se se sny pozastavil zastavil až u norek…a sny se mají plnit… začal jsem malými krůčky…dosti mě načnul ssatyr se svou westkou na dvorku…sáhodlouhé obhlížení a hlazení krásných boků……později sem poznal sambiče a půleného, pohladil si první norku a propadl jsem beznadějně…po několikaměsíčním hledání a střádání dukátů byla norka odložena

…ale touha rostla…jednou při podroušeném návratu domů jsem napsal na jeden inzerát do belgického gentu…..odpověď strohá…přijeď se podívat

…potom tahání po telefonu aspon o nejakou fotku…prodám neprodám prodám neprodám…a dost [-X lístek na bus dukáty do ponožky..
(doslova)…nerozlučný kamarád vašek po boku…je 23.4.2010_15:30
...pokračování navečír až dohledám fotky ...
...takže cesta...
po odjezdu z nového jičína busem student agency směr brno..praha..norinberk..frankfurt..brusel..poté vlakem..gent..až do města kortrijk..tady na nás čeká usměvavý frajer, kdybych nebyl v srdci belgie řekl bych čistokrevný amík.....samé oj jééé, hey man...this is sound, this is car for girls...žvýkačku převaloval ze strany na stranu...ale vykulil se z něho dobrý maník

předprostor u vlakového nádru zcela o něčem jiné

každý frčí na kole a dál se líta vlakem a zmrzlinu z kulaťáku vám podává slečinka která má překrasný výstřih v úrovní očí, sympatický začátek

příjezd do tepla belgického domova, fríes nás provedl domem, ukázal obrazy, manželku, dcerku, večer rodinné přátele pivo, víno, místní pokouření...příjemně strávený večer s hřejivým pocitem klíčku v kapse a smlouvou v kaslíku

a zpátky po vlastní ose s golou nějakým šroubovákem, drátem a izolačkou v baťůžku jsme lískli 1400 km za necelých 24 hodin
...pokračování příště...