Vencovo ponorka
Re: Vencovo ponorka
Letošní rok po květnovém fiasku s motorem byl pro valník velmi slabý. Motor se podařilo dát do kupy pár dní před odjezdem na Sázavu. Po celou cestu jsem sem tam hodil oko pod auto a bylo sucho, ale po dojetí do stodoly se slzy oleje opět objevily. Takže O-kroužek jako těsnění setrvačníku opravdu není správně. Valník tak má letošní sezónu odsloužíno a na jaře si opět zopakuji proces motor ven a přetěsnit setrvák, tentokráte ale už s papírovým těsněním.
Po slunovratu je po večerech konečně více chutě do práce, tak jsem pohnul se zadním čílkem...
Na toto auto se těším...
- pulenejksicht
- ex beetleboy
Nárazníky mám, byly k autu, ale už opískovaný. Na fotografii se válí pod prdelí auta. Využívám právě zimní období na přípravu dveří, nárazníků a drobnejch dílů, který se musí ještě lakovat na jaro.
Včera jsem dodělal přední dveře. U pravejch byl v čoudu spodní pant, řidičovo jen pár dírek.
- liba
- stálý inventář fóra flat4
Pěkné ![👍](//twemoji.maxcdn.com/2/svg/1f44d.svg)
- pulenejksicht
- ex beetleboy
Ferda mravenec ..prace fseho druhu .. Venca je holt BOREC
![Applause =D>](./images/smilies/eusa_clap.gif)
jdeme frflat na flat ...
-
- zasloužilý harcovník fóra flat4.org
Hlavně má tah na branku.
Dát tomu ten čas, smekám
Dát tomu ten čas, smekám
Z 6 rámečků výklopných okýnek, co jsem měl v regále byly 4 zachránitelné. Tak když už je mám, tak dám větračky i do lítaček. Mám rád vyluftováno.
- Pekař z Boščehrada
- stálý inventář fóra flat4
A nechceš dat spíš do páru s přednima lítackama na druhou stranu za dvere rudiče? Bude to foukat rovnoměrně a navíc pri kempování ve velkym vedru a otevrenyčh lítačkách to bude lip luftit, stejně tak i při zavřených pri spani. Navíc by ti pri instalaci na zadní lítačky pri otevření vrážely do sebe s tou na "poslednim" okně
- pavel cz
- zasloužilý harcovník fóra flat4.org
Souhlasím s Marcelem a navíc můžu ji otvírat sám dle potřeby za jízdy
ji krásná práce![Applause =D>](./images/smilies/eusa_clap.gif)
ji krásná práce
![Applause =D>](./images/smilies/eusa_clap.gif)
Všechny možnosti byly promyšlené a bude to takto. Na řidičovu stranu by se mně jednou líbily žaluziový okýnka, třeba se je mně někdy někde podaří nasát za rozumno.
Dostal jsem nabídku, která se neodmítá a tak jsem byl svezen na burzu v Hannoveru. Trochu jsem se obával, že bude burza po přesunutí na nové místo konání slabá, ale opak je pravdou. Milé překvapení, dalo se něco najít.
Nějaké fotky z placu tady: https://www.rajce.idnes.cz/venca101/album/2024-hannover
![Obrázek](https://img43.rajce.idnes.cz/d4302/19/19040/19040975_4cf589ca3ed9877d38a41e4559dd9012/images/20240501_123415.jpg?ver=0)
Nějaké fotky z placu tady: https://www.rajce.idnes.cz/venca101/album/2024-hannover
![Obrázek](https://img43.rajce.idnes.cz/d4302/19/19040/19040975_4cf589ca3ed9877d38a41e4559dd9012/images/20240501_123415.jpg?ver=0)
Za nedlouho mě čeká veteránská testace na valník, tak je na čase přetěsnit setrvák na motoru. Motor šel ven a tak jsem si řekl, že zjistím, co to vlastně mám za setrvák. Naměřil jsem průměr 200mm, napočítal 109 zubů, drážka pro O-kroužek není a ani číslo dílu na setrváku nikde vyražené není. Po konzultaci v září na Sázavě vyhodím O-kroužek a budu těsnit pouze papírem. Otázka zní, jestli se axiální vůle nastavuje s papírovým těsněním? Protože mám obavu, že když nasadím setrvák s papírovým těsněním a dotáhnu, změřím axiální vůli a pak setrvák sundám, abych doplnil správný podložky, tak se to papírový těsnění poškodí. Není-liž pravda?
- Sam
- vintage patolog
- Kontaktovat uživatele:
Ano, v dílenské příručce je na toto pamatováno a odečítá se tloušťka papírového těsnění po stlačení. Tenkrát se dávalo těsnění o síle 0.2mm které se po dotažení zmáčklo na 0.15mm, tedy těch 0.15 je třeba při osazování podložek zohlednit.
May/1955 Ovali (typ 1/13)
Aug/1950 Brezel (typ 11c)
Jan/1950 Brezel (typ 11a)
Jul/1948 Brezel (typ 11)
Jul/1965 P912
Jul/1948 Brezel (typ 11)
Jul/1965 P912
ano ano.. je to zábavné.. ale pak, sucho jak na sahaře.. ne vždy, ale můžem si o tom nechat zdát..
Dnešní odpoledne bylo volno, za týden mně čeká veterán. přetestace, tak jsem šel dát dohromady motor. Setrvačník sem se rozhodl vrátit zpět původní s tím, že jej utěsním papírovým těsněním ze sady. Podle Samovy rady jsem změřil axiální vůli a vypočítal podložky s odečtem 0,15 na papír. Vše Po smontování a dotažení setrváku naměřena axiální vůle na 0,11, což je podle manuálu v normě.
Motor jsem hodil do auta, nechal 10 minut běžet na volnoběh a poté se ozvalo klepání. Vypnul jsem motor, lehnu pod auto a na spoji mezi převodovkou a motorem známé kapání oleje.
Vytáhl jsem tedy opět motor, setrvák byl povolenej a papír. těsnění na srajdu. Papírové těsnění tedy není ta správná cesta.
Motor jsem hodil do auta, nechal 10 minut běžet na volnoběh a poté se ozvalo klepání. Vypnul jsem motor, lehnu pod auto a na spoji mezi převodovkou a motorem známé kapání oleje.
Vytáhl jsem tedy opět motor, setrvák byl povolenej a papír. těsnění na srajdu. Papírové těsnění tedy není ta správná cesta.
- Sam
- vintage patolog
- Kontaktovat uživatele:
Na tebe si někdo zased, to už není normální.
Kolik utahuješ setrvák.
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Kolik utahuješ setrvák.
May/1955 Ovali (typ 1/13)
Jul/1948 Brezel (typ 11)
Jul/1965 P912
Jul/1948 Brezel (typ 11)
Jul/1965 P912