Dědek 66
Re: Dědek 66
Podle toho co vidím, se mi nezdá, že by někdo vyměnil kastli, spíš se mi jeví jako vybrakovaný přechoďák 1500, který přišel o to nejcennější, motor H, zadní čelo a kapotu, kotoučové brzdy vpředu.
Interiér naprosto odpovídá přechoďákovi, podle mě tedy jde o model 1500, který posloužil jako dárce...
do originálu mu chybí:
- kotoučové brzdy vpředu
- přechoďácké čelo a zadní kapota
- motor H
- správné vnější zrcátko
Specifické věci jako zadní čelo a kapota se shání těžko, ale není to neřešitelné, motor 1500 taky není nejběžnější, brzdy problém nejsou, přechodový model 1500 je vrchol starých brouků, konec jedné éry a určitě zajímavý je, ale jestli do toho jít nebo ne si musíš říct ty.
Záleží jak jsou na tom další věci, kolik věcí jsi schopen udělat sám, jaký na to máš rozpočet, kolik času atd. atd...sranda to není, ale těhle aut zas tolik nejezdí a v inzerci se objevují velmi zřídka.
Interiér naprosto odpovídá přechoďákovi, podle mě tedy jde o model 1500, který posloužil jako dárce...
do originálu mu chybí:
- kotoučové brzdy vpředu
- přechoďácké čelo a zadní kapota
- motor H
- správné vnější zrcátko
Specifické věci jako zadní čelo a kapota se shání těžko, ale není to neřešitelné, motor 1500 taky není nejběžnější, brzdy problém nejsou, přechodový model 1500 je vrchol starých brouků, konec jedné éry a určitě zajímavý je, ale jestli do toho jít nebo ne si musíš říct ty.
Záleží jak jsou na tom další věci, kolik věcí jsi schopen udělat sám, jaký na to máš rozpočet, kolik času atd. atd...sranda to není, ale těhle aut zas tolik nejezdí a v inzerci se objevují velmi zřídka.
Dik,rad si velmi cenim.chtel bych jit cestou originalu.
-
- zasloužilý harcovník fóra flat4.org
Ahoj,mám origo přechoďáckou zadní kapotu,i nos zadní přechoďácký čelo.Ale předem říkám nebylo by to nejlevnější.
Originál by měl mít jednookruhový brzdy s kotoučema a starým modelem brzdičů s jedním okem. H motor se dá sehnat,ale má mít v těžko sehnatelný dvojitý filtr. Prohlídni si Daveho auto,to je v originále
Vybrakovaný vzácný model asi nebyla nejlepší koupě pro začátečníka, jenže ten právě neví, co kupuje. Nebyl motor H jednokanál? To by se asi dalo vyřešit i Industriemotorem 1500, který jim odpovídal, ale je drahý.
a nebude to obyčejný model s 12Tkou.. v tý době sem je taky viděl na sambě..
-

Ne e, 1200 byla v tomto období vyhrazena jen pro socky a pouze jako volitelná výbava pod kódem M129, přesně jako mám já, tady jsou Deluxe prvky, je to na 99% vykuchaná patnáctka...
Pokud je nabídka origo čela a kapoty, neváhal bych
1966
-
-
Nosovka,originál nový díl.V dnešní době téměř nesehnatelný.
Moc vsem dekuji za pomoc.
Abych pravdu rekl,ne, nevedel jsem co kupuju.Kupoval jsem projekt na praci a na hrani si.Jedinej pozadavek byl dedek,coz se povedlo.A byla to laska na prvni pohled.Ted kdyz zjistuju,co jsem koupil,jsem vic a vic nadsenej.Vyzvy me bavi.Veterana uz jednoho mam(i kdyz ne vw),a dostat ho na silnici trvalo 2 roky,a to mu vlastne nic nebylo.Vim co me ceka a co ja cekam od auta.
Zaklad je zjistit jak by to melo byt.Pak budu resit veci dal.
Za kazdy poznatek budu rad.diky
Abych pravdu rekl,ne, nevedel jsem co kupuju.Kupoval jsem projekt na praci a na hrani si.Jedinej pozadavek byl dedek,coz se povedlo.A byla to laska na prvni pohled.Ted kdyz zjistuju,co jsem koupil,jsem vic a vic nadsenej.Vyzvy me bavi.Veterana uz jednoho mam(i kdyz ne vw),a dostat ho na silnici trvalo 2 roky,a to mu vlastne nic nebylo.Vim co me ceka a co ja cekam od auta.
Zaklad je zjistit jak by to melo byt.Pak budu resit veci dal.
Za kazdy poznatek budu rad.diky
-
-
A takto vypadá zadní přechoďácká kapota.
No vypada to pekne.SZ
můžeš začít utrácet..
https://www.volkswagen-classic-parts.co ... fikat.html
https://www.volkswagen-classic-parts.co ... fikat.html
Myslím, že 66 nebo 67 měl i jiný zadní hrazdy, ke středu skosený. Kdybys sháněl, tak jedny s dobrým chromem i závitama mám a vyměnil bych za ty běžný rovný.
- Pekař z Boščehrada
- stálý inventář fóra flat4
Par obrazků z dobove literatury:
Podezíram je trochu, ze na fotku třináctky a patnáctky použili stejny auto, ale co už
Podezíram je trochu, ze na fotku třináctky a patnáctky použili stejny auto, ale co už

Link na certifikat uz jsem objevil,jiste me zajima co se dozvim.
Prikladam dalsi fotky,vlastne nevim co mam fotit.
Prikladam dalsi fotky,vlastne nevim co mam fotit.

- Sam
- vintage patolog
- Kontaktovat uživatele:
Pane jo, to je na mnoho večerů to dát dohromady.
May/1955 Ovali (typ 1/13)
Aug/1950 Brezel (typ 11c)
Jan/1950 Brezel (typ 11a)
Jul/1948 Brezel (typ 11)
Jul/1965 P912
Aug/1950 Brezel (typ 11c)
Jan/1950 Brezel (typ 11a)
Jul/1948 Brezel (typ 11)
Jul/1965 P912
Není náhodou některá kapota ona ?? Nejsem broukař, nepoznám to. Můžu předat ontakt na prodejce, pokud bude zájem...
https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und ... 753673559/
https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und ... 753673559/