Všeobecné dotazy - Hranaťák
Re: Všeobecné dotazy - Hranaťák
Borci, další Jobovka... Upadnul mně hadicovej náústek na pumpě podtlaku brzd. Je lepší vyměnit celou pumpu nebo stačí vyměnit víčko? Když už se tím mám zabývat, tak ať to je pořádně. Nevím, jestli se v té pumpě může podělat i něco jinýho než ten náústek..
- maxmax
- stálý inventář fóra flat4
- Kontaktovat uživatele:
V podstatě stačí víčko, pokud jsou v pořádky lamely a brzdilo to jak mělo.....
Za jedenácté: Nebudeš jiného vozu než VW říditi:
- mhepp
- zasloužilý harcovník fóra flat4.org
Tot je docela častý problém. Víčko klidně sundej, nic tím nepoděláš. Občas je na víčku probroušené kolečko od lamel. Takže klidně jiné víčko, ale doporučuji srovnat/přebrousit tak, aby tam nebyly vydřené drážky.
Jsem jen motolama
Venco, ty máš krabicu?
Tak jsem nakonec vyměknul a koupil celou novou pumpu. Potřeboval jsem do druhýho dne odjet na STK. Mimochodem jsem STK napodruhé udělal
Víčko ale koupím taky a tu starou pumpu opravím a uložím do syslírny na horší časy.
PS rada na závěr: Když u T3 měníte kapličku s tachometrem, tak si přetočte ujeté kilometry podle původního. Já dával jinou a kilometry nechal jak byly. Z STK mě vyrazili proto, že jsem měl najeto o 25 000km míň než před dvěma lety.

Víčko ale koupím taky a tu starou pumpu opravím a uložím do syslírny na horší časy.
Mám už asi 12 let. Je to moje auto pro běžné ježdění, jiné už nemám. Však díky krabici jsem jel na první VW sraz na Podmitrov v roce 2008 a zjistil, že existují aji ponorky a bylo vymalováno

PS rada na závěr: Když u T3 měníte kapličku s tachometrem, tak si přetočte ujeté kilometry podle původního. Já dával jinou a kilometry nechal jak byly. Z STK mě vyrazili proto, že jsem měl najeto o 25 000km míň než před dvěma lety.
proto je lepší před STK vždycky kouknout sem: https://www.kontrolatachometru.cz/
obzvláště u našich kár s pětimístným tacho, kde nikdo neví, jestli to má 80000km, nebo 180000, nebo třeba 380000 ... tak aby člověk věděl, co hlásit. Protože oni tam jsou schopni fakt napsat, že ten BUS, co objel Zeměkouli, má 80t km a při další STK se budou divit, že je tam jen 10t km.
VW T2b 1973 1.6L, pastel white/kansas beige
- Radek
- mořský stařec flat4.org
To je dobrý s tím tachometrem, to jsem neznal. Protože jezdím na STK pravidelně na úplně poslední chvíli, aspoň vím kolik jsem vždycky po dvou letech najel...