Stránka 26 z 29
UDS špagety
Napsal: 14 úno 2021
od Vendelin
Nevím, jak strouháš Mozarellu, to musí dost zajebat struhadlo. Já dávám něco jako parmezán, ale CZ produkce
Ale připomnělo mi to vtip: Máš rád Mozarellu? Jo, akorát nevím, co pak s těma kuličkamama, co mi v krabičce zbudou.
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Napsal: 14 úno 2021
od udeeska
Kupuju už nastrouhané sýry z krámu
.... zelňačka dobrej tip na příští týden
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Napsal: 14 úno 2021
od Sam
To mi řekni Lišáku, vaříš brambory zvlášť a pak je tam dáváš jen ohřát nebo je tam na hambáka a ve styly eintopf uvaříš už v polévce ?
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Napsal: 14 úno 2021
od lišák
Sam píše: ↑14 úno 2021
To mi řekni Lišáku, vaříš brambory zvlášť a pak je tam dáváš jen ohřát nebo je tam na hambáka a ve styly eintopf uvaříš už v polévce ?
Brambory předvařím samostatně 15min. a mám to naplánované tak, abych je k ostatnímu přidal po 30min. vaření zelí. Ve stejnou chvíli dávám i uzený a nechám to provařit komplet dalších 15min. Po stažení plamenu na závěr přidám kelímek smetany. Jo a ty brambory tam dávám včetně vody ve které je vařím v malém kastrůlku jen tak aby byly pod hladinou.
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Napsal: 14 úno 2021
od udeeska
A zelí dáváš i s tím nálevem?
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Napsal: 14 úno 2021
od lišák
Šťávu jenom vymačkám a sliji zpět do zeláku, ale v žádném případě zelí neproplachuji.
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Napsal: 15 úno 2021
od ALU
Zelňačku já taky rád, ale tentokrát byl pro změnu boršč...
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Napsal: 15 úno 2021
od Vendelin
Sam píše: ↑14 úno 2021
To mi řekni Lišáku, vaříš brambory zvlášť a pak je tam dáváš jen ohřát nebo je tam na hambáka a ve styly eintopf uvaříš už v polévce ?
Já teda dělám vše metodou Eintopf, brambory se natáhnou tou chutí základu. Bramborový guláš, neboli brgul se taky dělá v jednom hrnci.
Nebo, jako když děláš rizoto, tak je třeba dusit rýži v základu s masem, než smíchat uvařenou rýži s masem.
Aspoň teda tak to dělám já.
Jirka Vendelín
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Napsal: 15 úno 2021
od Sam
Vendelin píše: ↑15 úno 2021
Sam píše: ↑14 úno 2021
To mi řekni Lišáku, vaříš brambory zvlášť a pak je tam dáváš jen ohřát nebo je tam na hambáka a ve styly eintopf uvaříš už v polévce ?
Já teda dělám vše metodou Eintopf, brambory se natáhnou tou chutí základu. Bramborový guláš, neboli brgul se taky dělá v jednom hrnci.
Nebo, jako když děláš rizoto, tak je třeba dusit rýži v základu s masem, než smíchat uvařenou rýži s masem.
Aspoň teda tak to dělám já.
Jirka Vendelín
Já také ale není to ono. Brambory vařené v kyselé šťávě jsou na povrchu mírně tvrdé. Lišákova metoda je lepší ale hrnec navíc a camrat se s tím mi zatím nedovolila se touto cestou vydat.
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Napsal: 15 úno 2021
od Pětišroub
Erteple dycinky zvlast
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Napsal: 15 úno 2021
od Vendelin
Asi máte pravdu, že na zelňačku je to lepší. Míň se uvaří.
Uznávám.
J.
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Napsal: 15 úno 2021
od pulenejksicht
to vim i ja ze brambory do zelnacky se vari bokem ..jinak maj chut mirne receno blbou
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Napsal: 15 úno 2021
od Sam
Já to vím také, přesto je tak dál vařím....
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Napsal: 15 úno 2021
od pulenejksicht
Sam píše: ↑15 úno 2021
Já to vím také, přesto je tak dál vařím....
ty ktery si neváhá ničit vintage dily a končetiny jen aby něco bylo lepší než z fabriky pojídá okoralý brambory vařený spolu se zelím ?
nevěřím a jestli jo tak se styď
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Napsal: 22 úno 2021
od lišák
Protože jsem jediný kdo to u nás jí, tak jsem si sám pro sebe udělal falešnou dršťkovou z hlívy. A po pravdě, vůbec mě nevadí, že se nemusím s nikým dělit.
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Napsal: 23 úno 2021
od udeeska
Já vařil vepřové výpečky, chtěl jsem bramborový knedlík z vařených brambor ale ať jsem dělal co dělal, tak z těsta vyšel silikon
....tak z houskovýma
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Napsal: 24 úno 2021
od Sam
lišák píše: ↑22 úno 2021
Protože jsem jediný kdo to u nás jí, tak jsem si sám pro sebe udělal falešnou dršťkovou z hlívy. A po pravdě, vůbec mě nevadí, že se nemusím s nikým dělit.
To mi řekni, proč to neskládáš z originalů, Lišáku?
Ale inspiroval jsi. Místo toho abych lepil rychlostní skříň, tak se tu dělám s drškama. Pěkně na sádle.
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Napsal: 24 úno 2021
od lišák
Sam píše: ↑24 úno 2021
To mi řekni, proč to neskládáš z originalů, Lišáku?
Přišel jsem do obchodu a ptám se zda mají zmrzlé držky a ta kopretina za pultem mě řekla, že ne, že oni si tam topí. A tak jsem vzal projednou zavděk tím co bylo.
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Napsal: 24 úno 2021
od Jindra
Já jsem kupoval držky v Albertu nebo v Makru , ale poslední půlroku je ani jeden neměl, asi jsou všechny v politice , nevím ?
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Napsal: 24 úno 2021
od boldor
lišák píše: ↑24 úno 2021
Sam píše: ↑24 úno 2021
To mi řekni, proč to neskládáš z originalů, Lišáku?
Přišel jsem do obchodu a ptám se zda mají zmrzlé držky a ta kopretina za pultem mě řekla, že ne, že oni si tam topí. A tak jsem vzal projednou zavděk tím co bylo.
Ještě že ses neptal, jestli má něco čerstvě zaříznutýho.