Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty

Víno, ženy, muži a zpěv. Pojďme si konečně odpočinout od vzduchem chlazených.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Vendelin
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 1060
Registrován: 08 led 2010
Bydliště: Brno

UDS špagety

Příspěvek od Vendelin »

Nevím, jak strouháš Mozarellu, to musí dost zajebat struhadlo. Já dávám něco jako parmezán, ale CZ produkce
Ale připomnělo mi to vtip: Máš rád Mozarellu? Jo, akorát nevím, co pak s těma kuličkamama, co mi v krabičce zbudou.

Uživatelský avatar
udeeska
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 6086
Registrován: 31 led 2009
Bydliště: Usti n.L.-Seattle WA

Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty

Příspěvek od udeeska »

Kupuju už nastrouhané sýry z krámu :D
.... zelňačka dobrej tip na příští týden :idea:
Vwase nocni sichta...

Uživatelský avatar
Sam
vintage patolog
Příspěvky: 13274
Registrován: 24 říj 2003
Bydliště: nowhere
Kontaktovat uživatele:

Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty

Příspěvek od Sam »

To mi řekni Lišáku, vaříš brambory zvlášť a pak je tam dáváš jen ohřát nebo je tam na hambáka a ve styly eintopf uvaříš už v polévce ?
May/1955 Ovali (typ 1/13)
Aug/1950 Brezel (typ 11c)
Jan/1950 Brezel (typ 11a)
Jul/1948 Brezel (typ 11)
Jul/1965 P912

Uživatelský avatar
lišák
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 4868
Registrován: 08 bře 2003
Bydliště: ResselStadt
Kontaktovat uživatele:

Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty

Příspěvek od lišák »

Sam píše:
14 úno 2021
To mi řekni Lišáku, vaříš brambory zvlášť a pak je tam dáváš jen ohřát nebo je tam na hambáka a ve styly eintopf uvaříš už v polévce ?
Brambory předvařím samostatně 15min. a mám to naplánované tak, abych je k ostatnímu přidal po 30min. vaření zelí. Ve stejnou chvíli dávám i uzený a nechám to provařit komplet dalších 15min. Po stažení plamenu na závěr přidám kelímek smetany. Jo a ty brambory tam dávám včetně vody ve které je vařím v malém kastrůlku jen tak aby byly pod hladinou.
Každý celek se skládá z detailů.

Uživatelský avatar
udeeska
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 6086
Registrován: 31 led 2009
Bydliště: Usti n.L.-Seattle WA

Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty

Příspěvek od udeeska »

A zelí dáváš i s tím nálevem?
Vwase nocni sichta...

Uživatelský avatar
lišák
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 4868
Registrován: 08 bře 2003
Bydliště: ResselStadt
Kontaktovat uživatele:

Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty

Příspěvek od lišák »

Šťávu jenom vymačkám a sliji zpět do zeláku, ale v žádném případě zelí neproplachuji.
Každý celek se skládá z detailů.

Uživatelský avatar
ALU
Příspěvky: 47
Registrován: 24 čer 2015
Bydliště: Praha

Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty

Příspěvek od ALU »

Zelňačku já taky rád, ale tentokrát byl pro změnu boršč...
IMG_1677.JPG

Uživatelský avatar
Vendelin
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 1060
Registrován: 08 led 2010
Bydliště: Brno

Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty

Příspěvek od Vendelin »

Sam píše:
14 úno 2021
To mi řekni Lišáku, vaříš brambory zvlášť a pak je tam dáváš jen ohřát nebo je tam na hambáka a ve styly eintopf uvaříš už v polévce ?
Já teda dělám vše metodou Eintopf, brambory se natáhnou tou chutí základu. Bramborový guláš, neboli brgul se taky dělá v jednom hrnci.
Nebo, jako když děláš rizoto, tak je třeba dusit rýži v základu s masem, než smíchat uvařenou rýži s masem.
Aspoň teda tak to dělám já.
Jirka Vendelín

Uživatelský avatar
Sam
vintage patolog
Příspěvky: 13274
Registrován: 24 říj 2003
Bydliště: nowhere
Kontaktovat uživatele:

Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty

Příspěvek od Sam »

Vendelin píše:
15 úno 2021
Sam píše:
14 úno 2021
To mi řekni Lišáku, vaříš brambory zvlášť a pak je tam dáváš jen ohřát nebo je tam na hambáka a ve styly eintopf uvaříš už v polévce ?
Já teda dělám vše metodou Eintopf, brambory se natáhnou tou chutí základu. Bramborový guláš, neboli brgul se taky dělá v jednom hrnci.
Nebo, jako když děláš rizoto, tak je třeba dusit rýži v základu s masem, než smíchat uvařenou rýži s masem.
Aspoň teda tak to dělám já.
Jirka Vendelín
Já také ale není to ono. Brambory vařené v kyselé šťávě jsou na povrchu mírně tvrdé. Lišákova metoda je lepší ale hrnec navíc a camrat se s tím mi zatím nedovolila se touto cestou vydat.
May/1955 Ovali (typ 1/13)
Aug/1950 Brezel (typ 11c)
Jan/1950 Brezel (typ 11a)
Jul/1948 Brezel (typ 11)
Jul/1965 P912

Uživatelský avatar
Pětišroub
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 19442
Registrován: 02 led 2003

Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty

Příspěvek od Pětišroub »

Erteple dycinky zvlast
"Mně se nesmí nikdo divit." (Pětišroub, 2016)

Uživatelský avatar
Vendelin
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 1060
Registrován: 08 led 2010
Bydliště: Brno

Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty

Příspěvek od Vendelin »

Asi máte pravdu, že na zelňačku je to lepší. Míň se uvaří.
Uznávám.
J.

Uživatelský avatar
pulenejksicht
ex beetleboy
Příspěvky: 4983
Registrován: 19 kvě 2004
Bydliště: vwšudezdejší

Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty

Příspěvek od pulenejksicht »

to vim i ja ze brambory do zelnacky se vari bokem ..jinak maj chut mirne receno blbou :wink:
jdeme frflat na flat ...

Uživatelský avatar
Sam
vintage patolog
Příspěvky: 13274
Registrován: 24 říj 2003
Bydliště: nowhere
Kontaktovat uživatele:

Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty

Příspěvek od Sam »

Já to vím také, přesto je tak dál vařím.... :D
May/1955 Ovali (typ 1/13)
Aug/1950 Brezel (typ 11c)
Jan/1950 Brezel (typ 11a)
Jul/1948 Brezel (typ 11)
Jul/1965 P912

Uživatelský avatar
pulenejksicht
ex beetleboy
Příspěvky: 4983
Registrován: 19 kvě 2004
Bydliště: vwšudezdejší

Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty

Příspěvek od pulenejksicht »

Sam píše:
15 úno 2021
Já to vím také, přesto je tak dál vařím.... :D
ty ktery si neváhá ničit vintage dily a končetiny jen aby něco bylo lepší než z fabriky pojídá okoralý brambory vařený spolu se zelím ? :wink:

nevěřím a jestli jo tak se styď :!:
jdeme frflat na flat ...

Uživatelský avatar
lišák
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 4868
Registrován: 08 bře 2003
Bydliště: ResselStadt
Kontaktovat uživatele:

Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty

Příspěvek od lišák »

Protože jsem jediný kdo to u nás jí, tak jsem si sám pro sebe udělal falešnou dršťkovou z hlívy. A po pravdě, vůbec mě nevadí, že se nemusím s nikým dělit.
Obrázek
Každý celek se skládá z detailů.

Uživatelský avatar
udeeska
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 6086
Registrován: 31 led 2009
Bydliště: Usti n.L.-Seattle WA

Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty

Příspěvek od udeeska »

Já vařil vepřové výpečky, chtěl jsem bramborový knedlík z vařených brambor ale ať jsem dělal co dělal, tak z těsta vyšel silikon :roll:
....tak z houskovýma
Přílohy
IMG-20210216-WA0015.jpg
Vwase nocni sichta...

Uživatelský avatar
Sam
vintage patolog
Příspěvky: 13274
Registrován: 24 říj 2003
Bydliště: nowhere
Kontaktovat uživatele:

Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty

Příspěvek od Sam »

lišák píše:
22 úno 2021
Protože jsem jediný kdo to u nás jí, tak jsem si sám pro sebe udělal falešnou dršťkovou z hlívy. A po pravdě, vůbec mě nevadí, že se nemusím s nikým dělit.
Obrázek
To mi řekni, proč to neskládáš z originalů, Lišáku?
Ale inspiroval jsi. Místo toho abych lepil rychlostní skříň, tak se tu dělám s drškama. Pěkně na sádle.
Přílohy
EB24324C-8139-4184-949E-F2C23C6CBE95.jpeg
May/1955 Ovali (typ 1/13)
Aug/1950 Brezel (typ 11c)
Jan/1950 Brezel (typ 11a)
Jul/1948 Brezel (typ 11)
Jul/1965 P912

Uživatelský avatar
lišák
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 4868
Registrován: 08 bře 2003
Bydliště: ResselStadt
Kontaktovat uživatele:

Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty

Příspěvek od lišák »

Sam píše:
24 úno 2021
To mi řekni, proč to neskládáš z originalů, Lišáku?
Přišel jsem do obchodu a ptám se zda mají zmrzlé držky a ta kopretina za pultem mě řekla, že ne, že oni si tam topí. A tak jsem vzal projednou zavděk tím co bylo.
Každý celek se skládá z detailů.

Uživatelský avatar
Jindra
Příspěvky: 104
Registrován: 31 črc 2019
Bydliště: MB

Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty

Příspěvek od Jindra »

Já jsem kupoval držky v Albertu nebo v Makru , ale poslední půlroku je ani jeden neměl, asi jsou všechny v politice , nevím ?

Uživatelský avatar
boldor
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 1068
Registrován: 12 kvě 2009

Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty

Příspěvek od boldor »

lišák píše:
24 úno 2021
Sam píše:
24 úno 2021
To mi řekni, proč to neskládáš z originalů, Lišáku?
Přišel jsem do obchodu a ptám se zda mají zmrzlé držky a ta kopretina za pultem mě řekla, že ne, že oni si tam topí. A tak jsem vzal projednou zavděk tím co bylo.
Ještě že ses neptal, jestli má něco čerstvě zaříznutýho.
BIG BOYS LOVE BIG TOYS

Odpovědět