Dnes v sobotu,pro Vás zítra v neděli jsem vařil boloňské špagety.
Je spousta receptů jak na to a léta jsem laboroval.
Nejlepší co mi asi vyšlo je:
Orestovat jednu "větší' cibuli na olivovém oleji (a tady je první konflikt co znamená "větší" cibule. Já bych řekl velikost mezi menším pomerančem a mezi středním grapefruitem. Né jako když v bývalém sovětském svazu se chlubili, že mají kukuřici jako telegrafní sloupy,teda né tak velikou, ale tak daleko od sebe), přidat pět lisovaných česneku,mrkev a celer třeba z konzervy jako já a vše orestovat.
Pak přidat půl kila mletého hovězího a vepřového masa a pomalu orestovat skoro do měkka.
Přidat rajčata na kostičky (dvě konzervy je jednodušší, než se s tim krájet) , dvě deci červeného vína (já dal bílé Chardonnay z půllitru v krabici a zbytek vypil při vaření), sůl pepř, oregáno,dvě lžičky sladké papriky a italské koření na špagety.
Celé povařit kolem 30-35 minut za občasného míchání, mezitím uvařit špagety, dochutit solí,nebo co se Vám zdá chybět.
Posypat strouhaným sýrem Mozzarellou a dobrou chuť.
Psaním tohoto receptu jsem zbytečně ztratil dvacet minut, protože nikdo z Vás (kromě Vendelína) stejně nic vařit nebude.
Někteří ani nemají rádi boloňské špagety a Ti co ano a dostanou na ně chuť,tak jen houknou na svojí manželku, přítelkyni (přítele) a řeknou: "Drahá, co kdyby jsme dnes"uvařili'....

Vwase nocni sichta...