A tos měl štěstí, žes nedostal pár řeznických facek
Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
"Mně se nesmí nikdo divit." (Pětišroub, 2016)
- udeeska
- stálý inventář fóra flat4
- Příspěvky: 7225
- Registrován: 31 led 2009
- Bydliště: Usti n.L.-Seattle WA
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
...a zbili mi nějaký knedlíky.... tak na kostičky opéct s vajíčkama a okurkou....
Vwase nocni sichta...
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
V Makru mají jen velký balení, ale v brněnském Globu(su) jsem koupil 450 g předvařené mražené z Polska a byly výborné stačilo jenom jednou povařit, vůbec nesmrděly.
J.
- Sam
- vintage patolog
- Příspěvky: 15199
- Registrován: 24 říj 2003
- Bydliště: nowhere
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Velke baleni neni na skodu. Alespon je zazitek intenzivnejsi.
Mrazenym se radeji vyhnout. Cerstve jsou lepsi.
Mrazenym se radeji vyhnout. Cerstve jsou lepsi.
May/1955 Ovali (typ 1/13)
Aug/1950 Brezel (typ 11c)
Jan/1950 Brezel (typ 11a)
Jul/1948 Brezel (typ 11)
Jul/1965 P912
Aug/1950 Brezel (typ 11c)
Jan/1950 Brezel (typ 11a)
Jul/1948 Brezel (typ 11)
Jul/1965 P912
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Čerstvý jsou sice čerstvý, ale vaříš to jak kokot v pěti vodách a byt ti smrdí ještě dva týdny.
J.
J.
- Sam
- vintage patolog
- Příspěvky: 15199
- Registrován: 24 říj 2003
- Bydliště: nowhere
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
S tím souhlasím, proto ale kupuju předvařené ale nezamražené. Vydrží takto jen pár dní a mám jistotu, že nejsou z loňské porážky kdesi zapadlé v mrazáku.
May/1955 Ovali (typ 1/13)
Aug/1950 Brezel (typ 11c)
Jan/1950 Brezel (typ 11a)
Jul/1948 Brezel (typ 11)
Jul/1965 P912
Aug/1950 Brezel (typ 11c)
Jan/1950 Brezel (typ 11a)
Jul/1948 Brezel (typ 11)
Jul/1965 P912
- martin_100
- stálý inventář fóra flat4
- Příspěvky: 2565
- Registrován: 01 srp 2007
- Bydliště: Rybnice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Pánko Udeska den před tebou jsem si dělal tu samou baštu. Mě teda knedle nezbyly. Ale asi tak tejden až dva jsem na ně měl chuť.
Taxem sobě zakoupil šisku bramborovýho knedlíku (mam to radši než z kynutýho) a qobědu uklohnil. Laskomina neskutečná. Qečeři jsem doklohnil zbytek knedlíku a jakpa jsem si šmáknul.
Taxem sobě zakoupil šisku bramborovýho knedlíku (mam to radši než z kynutýho) a qobědu uklohnil. Laskomina neskutečná. Qečeři jsem doklohnil zbytek knedlíku a jakpa jsem si šmáknul.
- prak
- špión 007
- Příspěvky: 4675
- Registrován: 19 úno 2003
- Bydliště: Prak out of Prag
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Kupuju čerstvé v masně Český Brod. Koupím jich vždy vagón, vody mám jen tři a komu to smrdí, může jít ven Co nespotřebuju rovnou, odkládám v litrových bedýnkách už uvařené do mrazáku.
S broukem v hlavě - Prak von VW Brouk klub Prag a 17. předseda Jeď rychlejc.
- udeeska
- stálý inventář fóra flat4
- Příspěvky: 7225
- Registrován: 31 led 2009
- Bydliště: Usti n.L.-Seattle WA
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
" Zdravy, sylu najdeš v syru"....
.....zdravy Pramen s Posazavy....
.....zdravy Pramen s Posazavy....
Vwase nocni sichta...
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
hodně stylové brčko...
- udeeska
- stálý inventář fóra flat4
- Příspěvky: 7225
- Registrován: 31 led 2009
- Bydliště: Usti n.L.-Seattle WA
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Na večír jsem v garáži čistil vzduchový filtr na Helgu a přišla se na mě podívat má drahá a že co to je a že to vypadá jako hrnec.
Tak jsem ji vysvětlil, že je to vzduchový filtr,ale že taktéž němečtí a jiné národy ho po válce v šedesátých letech používali i na vaření když se jim doma rozbil hrnec než ušetřili na nový....
....poklepala si na čelo a odešla do domu
.....a já všeho nechal a na důkaz, že nekecám šel vařit plněné papriky....
Tak jsem ji vysvětlil, že je to vzduchový filtr,ale že taktéž němečtí a jiné národy ho po válce v šedesátých letech používali i na vaření když se jim doma rozbil hrnec než ušetřili na nový....
....poklepala si na čelo a odešla do domu
.....a já všeho nechal a na důkaz, že nekecám šel vařit plněné papriky....
Vwase nocni sichta...
- udeeska
- stálý inventář fóra flat4
- Příspěvky: 7225
- Registrován: 31 led 2009
- Bydliště: Usti n.L.-Seattle WA
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Jirko, nenapsal jsem, že odešla z domu ale že se vrátila do domu (z garáže)
Pozdrav vyřízen,jsi její český rytíř, který ji dal jediný v Čechách květiny (já jsem ale první )
Dnes uvařila čočku na kyselo ala Tenerife. V mixéru co dělá ty horký polívky atp. rozmixovala mrkev,cibuli, červenou papriku, párek, česnek,kostku vývaru,kmín, sůl, pepř a petržel.
Pak to smíchá s čočkou.
Na rozdíl od nás podávají vejce na tvrdo,plátek opečeného chleba a na kostičky opečené brambory......inu jiný kraj jiný žrádlo, nebo tak nějak....
Vwase nocni sichta...
- udeeska
- stálý inventář fóra flat4
- Příspěvky: 7225
- Registrován: 31 led 2009
- Bydliště: Usti n.L.-Seattle WA
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Dnes k večeři karbanátky s uvařenými brambory na másle a kyselou okurkou,asi se nedá vymyslet něco extra, protože karbanátky jsou prostě tak jak jsou.
Ale přesto jsou v receptech různé rozdíly.
Já kromě originální receptury hovězí/vepřové přidávám na kostičky nakrájené dvě housky vymacene v mléku.
Cibuli na kostičky dusím do měkka, má to na rozdíl od syrové cibule lepší chuť (to samé dělám pro vánoční bramborový salát,), česnek, majoránka,vejce, trochu mléka, pepř, sůl a strouhanka....
Hatlama patlama používám tu samou směs na sekanou...
Ale přesto jsou v receptech různé rozdíly.
Já kromě originální receptury hovězí/vepřové přidávám na kostičky nakrájené dvě housky vymacene v mléku.
Cibuli na kostičky dusím do měkka, má to na rozdíl od syrové cibule lepší chuť (to samé dělám pro vánoční bramborový salát,), česnek, majoránka,vejce, trochu mléka, pepř, sůl a strouhanka....
Hatlama patlama používám tu samou směs na sekanou...
Vwase nocni sichta...
- Sam
- vintage patolog
- Příspěvky: 15199
- Registrován: 24 říj 2003
- Bydliště: nowhere
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Loni se urodilo tolik jablek, že jsem se pustil do experimentováni s ciderem. Baví mne tento druh práce kdy je důležité jen správně vymoštovat a nakvasit a pak si toho ideálně nevšímat a nehrabat do toho. Foto den před stáčením. První košt více než dobrý.
May/1955 Ovali (typ 1/13)
Aug/1950 Brezel (typ 11c)
Jan/1950 Brezel (typ 11a)
Jul/1948 Brezel (typ 11)
Jul/1965 P912
Aug/1950 Brezel (typ 11c)
Jan/1950 Brezel (typ 11a)
Jul/1948 Brezel (typ 11)
Jul/1965 P912
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
Musím říct, že některá jídla tady vypadají opravdu dobře. Jen bych občas určitě zařadil do jídelníčku i nějaké takové zdravé jídla. Vytasi se tady prosím někdo se zdravími a rychlími recepty? Díky, já jsem na vaření sice trošku lempl, ale věřím, že podle receptu to snad i zvládnu.
- lišák
- stálý inventář fóra flat4
- Příspěvky: 5297
- Registrován: 08 bře 2003
- Bydliště: ResselStadt
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
S nějakým takovým zdravým jídlem jdi do Pelhřimova.Erou píše: ↑18 led 2022Musím říct, že některá jídla tady vypadají opravdu dobře. Jen bych občas určitě zařadil do jídelníčku i nějaké takové zdravé jídla. Vytasi se tady prosím někdo se zdravími a rychlími recepty? Díky, já jsem na vaření sice trošku lempl, ale věřím, že podle receptu to snad i zvládnu.
Každý celek se skládá z detailů.
- udeeska
- stálý inventář fóra flat4
- Příspěvky: 7225
- Registrován: 31 led 2009
- Bydliště: Usti n.L.-Seattle WA
Re: Jídlo, bašta, papání, žrádýlko-zkušenosti a nejlepší recepty
....ale jistě,zde moje včerejší večeře, snažím se shodit kila navíc
Vwase nocni sichta...