Řemenice.

Víno, ženy, muži a zpěv. Pojďme si konečně odpočinout od vzduchem chlazených.
hammerfall73
Příspěvky: 9
Registrován: 24 dub 2014
Bydliště: Lipno

Řemenice.

Příspěvekod hammerfall73 » 25 kvě 2014

Ahoj.
Poradí někdo jak dát řemenice do osy?
Nemám je v ose,co s tím? :(

Uživatelský avatar
Sam
vintage patolog
Příspěvky: 12070
Registrován: 24 říj 2003
Bydliště: nowhere
Kontaktovat uživatele:

Re: Řemenice.

Příspěvekod Sam » 25 kvě 2014

hammerfall73 píše:Ahoj.
Poradí někdo jak dát řemenice do osy?
Nemám je v ose,co s tím? :(

Možností je více, ale zřejmě budeš mít špatné dynamo ke zbytky motoru, případně osazenou nevhodnou horní řemenici... pošli fotky a něco se tu už vymyslí.
May/1955 Ovali (typ 1/13)
Aug/1950 Brezel (typ 11c)
Jan/1950 Brezel (typ 11a)
Jul/1948 Brezel (typ 11)

Uživatelský avatar
Ales-X
beznadějný žumpofil
Příspěvky: 965
Registrován: 18 čer 2008
Bydliště: Wild West
Kontaktovat uživatele:

Re: Řemenice.

Příspěvekod Ales-X » 26 kvě 2014

Ano také mám tento problém protože jsem asi před rokem objevil že 6v dynama můžou být kratší na 30PS a delší na 34PS. Samozřejmě mám blok 30PS a koupil nádherné industrie dynamo na 34PS a řemenice nejsou v ose. Zatím jsem to neřešil a zatím ani řešit nebudu, ale protože souosost není tak rozdílná uvažuji nad úpravou řemenice na dynamu aby byla blíže k středu, řekl bych že místo tam na to je. Šlo by o stočení límečku o který se řemenice opírá o cca 5mm.

Uživatelský avatar
Romulus
zasloužilý harcovník fóra flat4.org
Příspěvky: 297
Registrován: 15 zář 2006
Bydliště: Praha 5
Kontaktovat uživatele:

Re: Řemenice.

Příspěvekod Romulus » 26 kvě 2014

Brouk je nejlepší kamarád... nikdy ti do ničeho nekecá :-D
romand.cz

Uživatelský avatar
Samba
inzertní poeta
Příspěvky: 4574
Registrován: 18 led 2003
Bydliště: Kladno

Re: Řemenice.

Příspěvekod Samba » 26 kvě 2014

stačí jen řemenice prohodit.. 30 za 34ps a naopak.. jak kdo a kam potřebuje.

hammerfall73
Příspěvky: 9
Registrován: 24 dub 2014
Bydliště: Lipno

Re: Řemenice.

Příspěvekod hammerfall73 » 26 kvě 2014

Sam píše:
hammerfall73 píše:Ahoj.
Poradí někdo jak dát řemenice do osy?
Nemám je v ose,co s tím? :(

Možností je více, ale zřejmě budeš mít špatné dynamo ke zbytky motoru, případně osazenou nevhodnou horní řemenici... pošli fotky a něco se tu už vymyslí.

:-k Ahoj.
Dal jsem za půlku řemenice co je na klínku,dvě podložky,je to v ose.Uvidíme co to udělá?

hammerfall73
Příspěvky: 9
Registrován: 24 dub 2014
Bydliště: Lipno

Re: Řemenice.

Příspěvekod hammerfall73 » 26 kvě 2014

Samba píše:stačí jen řemenice prohodit.. 30 za 34ps a naopak.. jak kdo a kam potřebuje.

Já mám 1300/40ps. :-k


Uživatelský avatar
Ales-X
beznadějný žumpofil
Příspěvky: 965
Registrován: 18 čer 2008
Bydliště: Wild West
Kontaktovat uživatele:

Re: Řemenice.

Příspěvekod Ales-X » 27 kvě 2014

hammerfall73 píše:
Samba píše:stačí jen řemenice prohodit.. 30 za 34ps a naopak.. jak kdo a kam potřebuje.

Já mám 1300/40ps. :-k

Mám takový pocit že vzhledem k délce kliky bude stejné dlouhé i dynamo 34PS a 1300/40PS

evinsen
mořský stařec flat4.org
Příspěvky: 882
Registrován: 01 pro 2010

Re: Řemenice.

Příspěvekod evinsen » 27 kvě 2014

hammerfall73 píše:Ahoj.
Poradí někdo jak dát řemenice do osy?
Nemám je v ose,co s tím? :(

a o kolik ti to šilhá? jestli nemáš náhodou dynamo 30A s prolisovaným plechem na to silnější 45A


Zpět na “Pokec o všem možném...i nemožném...”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host