Veteránské papíry?
Re: Veteránské papíry?
Tak na zdi meli velkou ceduli ,tam asi 40 vecí co se kontroluje takže za chvíli je to cvičená opička. Stejne projde veci vespod, pak zavrtí nápravou a řízením,skoukne svetla,kola pak brzdy.A řeší tak 20 položek. Na hlavní druhy aut si za chvíli zvykne. A pak to težké rozhodování koho na opakovanou,a aby nikdo nevidel ty bokovkové prachy.A musí to být pro nekteré za mesíc dobrý vejvar.Možná už by to byl dobrý námet pro protikorupční policii nebo investigat.novináře,jenže i poliši a pisálkové potřebují technickou
- martin_100
- stálý inventář fóra flat4
- Kontaktovat uživatele:
Hele rekvalifikovanej pingla jako technik na stk mi přijde jako hovadina. Jeden čas jsem se zajímal jak se na stk dostat. Všude byl požadavek vyučenej automechanik a potvrzený dva roky praxe.
Jinak Rapiďíkovo dovětek o velmi přísný stk bych nejradši odměnil pěknym záhlavcem.
Kdyby tu byla stk jako ve švýcarsku tak sme dojezdili všichni. Když řikam všichni tak všichni ne jen my se starýma vránama.
Nový auta zdaleka tak dobře neprochází technickou. Kolikrát auto jede po 4 letech na svou první a neprojde emisema ani stk.
STK má bejt věcná a dělaná s rozumem. Měla by lpět na dobrých brzdách, aby nebyly extrémní vůle v nápravách a aby to nebylo shnilý zkrz na zkrz.
Podružný blbiny typu roztrženej potah sedačky nebo prasklina v zadnim světle by se vůbec neměly řešit. Kosmetika nejezdí.
Jinak Rapiďíkovo dovětek o velmi přísný stk bych nejradši odměnil pěknym záhlavcem.
Kdyby tu byla stk jako ve švýcarsku tak sme dojezdili všichni. Když řikam všichni tak všichni ne jen my se starýma vránama.
Nový auta zdaleka tak dobře neprochází technickou. Kolikrát auto jede po 4 letech na svou první a neprojde emisema ani stk.
STK má bejt věcná a dělaná s rozumem. Měla by lpět na dobrých brzdách, aby nebyly extrémní vůle v nápravách a aby to nebylo shnilý zkrz na zkrz.
Podružný blbiny typu roztrženej potah sedačky nebo prasklina v zadnim světle by se vůbec neměly řešit. Kosmetika nejezdí.
neví někdo, esli pak se posunutí stk nevztahuje i na testace pro tuten rok??děkuju..
- Pekař z Boščehrada
Loni to na veterány neplatilo. Teď nevím, ale tipuji stejně. Veterán je zbytný a z definice se nesmí použít k běžnému použití, takže je vlastně nyní nepotřebný. Není k podnikání, k ježdění do práce, ... tak loni argumentovali. Takže jsem čekal na otevření testací jak na smilování Boží.
už máme busa T2b 1972, ovšem model 73
Tak bohužel. Dle vyjádření FKHV se toto prodloužení týká jen vozidel s bílou RZ.
Na ,,V" auta se to nařízení NEVZTAHUJE.
Na ,,V" auta se to nařízení NEVZTAHUJE.
dykyfiky..
- Jan
- Kontaktovat uživatele:
Nejkrásnější pohled na svět je od volantu VW ...
VW Brouk Kolín www.vwbroukkolin.cz
Beskydsport Kempík (1981)
VW Brouk 1303 "Čert" (1975)
VW Brouk Kolín www.vwbroukkolin.cz
Beskydsport Kempík (1981)
VW Brouk 1303 "Čert" (1975)
- Milosak_1
- Kontaktovat uživatele:
Tak tady máme další várku vládních opatření...
https://www.novinky.cz/clanek/auto-snem ... u-40411695
Cituji z článku : Sněmovna také schválila, že technickou způsobilost historických vozidel budou posuzovat stanice technické kontroly. Platnost výsledku technické kontroly bude platit pět let. V případě veteránů s nejvyšší konstrukční rychlostí bude kontrolovat vozidla mobilním způsobem, tedy na místě určeném úřadem. Půjde o vozidla s obručemi nebo loukotěmi, které nelze testovat válcovou brzdou, uvádí se ve zdůvodnění návrhu.
Cituji z článku : Sněmovna také schválila, že technickou způsobilost historických vozidel budou posuzovat stanice technické kontroly. Platnost výsledku technické kontroly bude platit pět let. V případě veteránů s nejvyšší konstrukční rychlostí bude kontrolovat vozidla mobilním způsobem, tedy na místě určeném úřadem. Půjde o vozidla s obručemi nebo loukotěmi, které nelze testovat válcovou brzdou, uvádí se ve zdůvodnění návrhu.
Komu se nechce, hledá důvod.
Kdo chce, hledá způsob.
Kdo chce, hledá způsob.
- Pekař z Boščehrada
Už jsem četl a dost mi to zkazilo vikend. A zároveň překopalo plany do budoucna..
No ale zase 5 let je lepší než 2 roky ! Dvaapúlkrát míň častejc, možná i finančne to bude méně.
- Pekař z Boščehrada
Tak ono už se i dnes musí do odborné autodílny, kde se má asi 10 bodú skontrolovat. A s broukem r.1965 musím i na STK udelat protokol na brzdy, plus ke všemu testace. Však oni si ti kováři a kovaříčci přivýdelek neodpusti, tak snad bude ta buzerace fakt jednou za těch 5 let.
Toto u nás na Slovensku platí tiež. Mám pocit že to je prebraté z FIVA predpisov, alebo vaši odpisovali od našich..Milosak_1 píše: ↑15 říj 2022Tak tady máme další várku vládních opatření...
Jo,Jo už jsem o tom někde o tom četl
Nevíte kde se dá dobře a levně pojistit auto na veteránské papíry? U veteránských značek to je jedna 12náctina a pro bílá čísla to je jedna 4tvrtina. Nekteré pojišťovny ale přesto neví co by si za to řekly.
- Sam
- vintage patolog
- Kontaktovat uživatele:
Mám ovála na veteránských letos jsem platil 502 Kč.
Brezel na bílejch značkách, Fiva testace, 441 Kč
Oboje Generalli pojišťovna a jsem hlášený v Praze (alespoň pro civilní firemní vozy to je výrazný fin. handicap)
Pokud máte lepší ceny pro Prahu, sem s tím.
May/1955 Ovali (typ 1/13)
Aug/1950 Brezel (typ 11c)
Jan/1950 Brezel (typ 11a)
Jul/1948 Brezel (typ 11)
Jul/1965 P912
Aug/1950 Brezel (typ 11c)
Jan/1950 Brezel (typ 11a)
Jul/1948 Brezel (typ 11)
Jul/1965 P912
mám busa s dvoulitrem dlouhodobě u allianz, aktuálně cena tuším do pětikila...
VW T2b "Zoran" (1977)
Kdyby mi to stálo, jako mi to visí, koupil bych si velkostatek u nás v Lysý!
Kdyby mi to stálo, jako mi to visí, koupil bych si velkostatek u nás v Lysý!