Zdravím pánové, mám problém s motorem 1,6 VW T2, na volnoběh běží normálně. Když udělám kolečko kolem domu, tak ani nedojedu do garáže
a motor chcípne. Musím chvíli počkat, abych dojel. Kde může být problém? Pumpa, karburátor, bordel v nádrži ucpané hadičky? Téma jsem nenašel, nebo jsem se špatné díval. Díky za rady.
Pumpa, karburátor
- udeeska
- stálý inventář fóra flat4
Re: Pumpa, karburátor
První věc bych odpojil hadičku z nádrže do čerpadla jestli teče benzín, jestli teče jen velmi pomalu tak bude kal na dně nádrže anebo ucpaný palivový filtr v případě že ho máš.
Jestli je tu vše v pořádku tak bych odpojil hadičku od karburátoru,odpojil kabel mezi indukční cívkou a rozdělovačem,dál hadičku do Pet láhve a poprosil někoho o krátký start motoru.
V případě že i tady to teče na plný pecky,tak je potřeba se věnovat karburátoru. Může být nízká hladina plováku,nebo zasekly jehlový ventil atp.....
V každém případě jestliže nemáš zkušenosti nebo nedej bůh máš obě ruce levé tak postupuj s nejvyšší opatrností nebo svěř prohlídku mechanikovi .
Good luck
Jestli je tu vše v pořádku tak bych odpojil hadičku od karburátoru,odpojil kabel mezi indukční cívkou a rozdělovačem,dál hadičku do Pet láhve a poprosil někoho o krátký start motoru.
V případě že i tady to teče na plný pecky,tak je potřeba se věnovat karburátoru. Může být nízká hladina plováku,nebo zasekly jehlový ventil atp.....
V každém případě jestliže nemáš zkušenosti nebo nedej bůh máš obě ruce levé tak postupuj s nejvyšší opatrností nebo svěř prohlídku mechanikovi .
Good luck
Vwase nocni sichta...
Pokud tohle má indikovat to, že po chvilce stání na trase motor opět naskočí a auto pár metrů ujede, tak je to fakt asi v palivu. Během toho stání benzín někam doteče. Někam odkud je při běhu motoru vysáván rychleji než přitéká. Mě se tahle projevovalo ucpání přímo na výtoku z nádrže. Benzín z ní jen ukapával. Hlavně mrkni pod auto, jestli benzín neteče někudy úplně mimo palivovou soustavu (rád ti u piva popovídám strašidelnou historku). Jdi od nádrže k pumpě a na každém přerušení hadice zkus, zda z ní teče (nikoli odkapává!) benzín. prostě to co skvěle popsal udeeska.
VW T2b "Zoran" (1977)
Kdyby mi to stálo, jako mi to visí, koupil bych si velkostatek u nás v Lysý!
Kdyby mi to stálo, jako mi to visí, koupil bych si velkostatek u nás v Lysý!
Jestli máš v trase filtr paliva začni tam. A pokud je průhledný nevěř, že vypadá dobře. Měl jsem průhledný filtr, vypadal dobře, ale dokázal jsem jet jen na volnoběh. Případně se rozjet, když benzín stihl při stání dotéct. Nebyl to busík, ale princip stejný. Jelikož filtr vypadal dobře, tak jsem jej "zahodil" jako polední. Před tím jsem profoukl všechny hadičky, trubičky a on to byl filtr.
už máme busa T2b 1972, ovšem model 73
- wally
- Kontaktovat uživatele:
Nádrž, může být bordel co se prisaje a pak zase vyplave.. Může bejt pumpa, špatně nastavený level v plovakovce na karbecu.. A je to benzínem? Neohřeje se cívka, kondik, rozdělovač?
Myslíme to vwážně...;o)
First Czech EBI-Racer on Weber carbs
------------------------------
Wally T2b doka 1976 - 2276ccm / brutal doka
Florián malookno 1963 - 1584 ccm
Karel KG 1963 - WBX / Typ5 / ???? ccm
Blue T2a 1970 Deluxe / 1679ccm / C25 1:1,25 /1x DRLA40 / CSP Python

Díky za rady a tipy, zkusím jak teče benzín atd, dám vědět jak to dopadlo, zatím díky.
- wally
- Kontaktovat uživatele:
Profoukni to zpátky do nádrže. [-o<
Myslíme to vwážně...;o)

Zdravím, tak problém vyřešen. U T2 to byl boj. Vyměněn palivový filtr, profouklé hadičky. Když už to bylo rozebráno, tak se vyčistil a přetěsnil karbec a vyčištěny trysky. Stejný problém se mi objevil u brouka. Ale u brouka stačilo jen profouknout a vyměnit palivový filtr. Z brouka vytekla taková mazlavá hmota a pak už tekl jen čistý benzín. Pak už jen zapojit a jezdit. Zatím jezdí obě auta bez problému, tak snad to tak zůstane. Tak díky za rady a tipy.