___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

sedan, faltdach nebo kabrio, všichni, kdo máte brouka patříte SEM!!!
Odpovědět
Uživatelský avatar
OB
Dr. Přípraveček
Příspěvky: 2620
Registrován: 14 kvě 2004
Bydliště: skoro Praha

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvek od OB »

Stary poklicky opiskovat a vratit zpet. Zase tak shnile nejsou.
Co přijde dál???

Uživatelský avatar
Pekař z Boščehrada
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 1783
Registrován: 07 led 2006
Bydliště: Pekárna v Boščehradu

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvek od Pekař z Boščehrada »

A jestli ti tam nejdou ani ty starý, tak ja jsem to dělal vždycky špónovánim šroubováku v díře, kde ješte nemáš šroub. Ta guma hold tlačí. Takže co nejde silou, pújde ješte větší silou. Jen pozor, abys nešrouboval přes závit, jak to umí táhnout

lope
mořský stařec flat4.org
Příspěvky: 995
Registrován: 08 zář 2009

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvek od lope »

Nebo víka nejdřív chyť delšíma šroubama, který po přitažení vyměníš za původní.

honzik.brouk
Příspěvky: 223
Registrován: 17 srp 2017
Bydliště: Tam kde to mám rád....

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvek od honzik.brouk »

No,ono na fotkách ty starý vypadají o hodně líp než ve skutečnosti,jsou na více místech děravý a ač jsem v celku(semusim pochválit) solidní svářeč tak vyváření takovýho malýho a lacinýho dílu jsem okamžitě zavrhl.Ale nějak to jít musí,tak to zkusím podle pekaře a uvidíme.To by mě ani ve snu nenapadlo,že se zasekám na takový banalitě.Diky za rady pánové.Čus.

Uživatelský avatar
Herbie
zlej moderátor
Příspěvky: 13026
Registrován: 18 led 2003
Bydliště: Praha

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvek od Herbie »

Ano dela se to blbe.
Gumy ohrat ve vode, pri montazi si pomoci dlouhymi srouby a pritahovat a pritahovat a na zaver vymenit za originalni kratke srouby.
Hlavne nic nepacit sroubovakem a poskozovat zavity.

Tedy tak to delam ja.
... a vůbec !

Uživatelský avatar
OB
Dr. Přípraveček
Příspěvky: 2620
Registrován: 14 kvě 2004
Bydliště: skoro Praha

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvek od OB »

Podivej se na ty nove poklicky. Maji jine prolisy, takze tam ten silentblok nemuze spravne sedet.
V orig manuale se pise, ze mas pouzit na namazani Mastek, ne ropne produkty, jako olej a vazelinu. Ty casem znici silentblok.
Jak pisou ostatni, musis pouzit delsi srouby a pak je vymenit za puvodni. Je to trochu opruz ale da se to udelat.
Co přijde dál???

Uživatelský avatar
liba
mořský stařec flat4.org
Příspěvky: 856
Registrován: 08 srp 2010
Bydliště: Black Village u Vodňan

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvek od liba »

Dej ty staré a nové k sobě a uvidíš rozdíl

Uživatelský avatar
bobo88
Příspěvky: 167
Registrován: 03 bře 2016

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvek od bobo88 »

Ja měnil pouze gumy a taky delší šrouby na ty jsem dal matky , postupně jsem to stahoval pak dal originál šrouby

evinsen
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 1040
Registrován: 01 pro 2010

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvek od evinsen »

ta šavle se vzepřela nahoru protože je našponovaná,to se musí shodit poloosa.A starý víka jsou na kaši,fotka to vždycky vylepší ale jsou rozervaný skoro vejpůl

honzik.brouk
Příspěvky: 223
Registrován: 17 srp 2017
Bydliště: Tam kde to mám rád....

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvek od honzik.brouk »

Tak pokličky jsou na místě,zas takovej opruz to nebyl,použil jsem radu s delšími šrouby a povedlo se.Uřízl jsem si z trubičky asi 2 cm a navlíkl na delší šroub a fungovaloto.Na ty šrouby co tam jsou nekoukejte,přijdou tam origo kamaxy.Tak dík všem za rady.Čus.
IMG_20190721_163615.jpg
IMG_20190721_163615.jpg (312.52 KiB) Zobrazeno 2583 x
IMG_20190721_172104.jpg
IMG_20190721_172104.jpg (390.67 KiB) Zobrazeno 2583 x
IMG_20190721_180530.jpg

Uživatelský avatar
Anthony225
Příspěvky: 79
Registrován: 03 kvě 2018
Bydliště: Telnice u Brna

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvek od Anthony225 »

Ahoj, mám prosbu. Dnes jsem zjistil, že na svém motoru 1.6 AS nemám termostat a to ani táhlo ani klapky.
Je velkým problém to namontovat na motor který je v autě?
Popřípadě dá se s motorem jezdit i bez termostatu, když jezdím je za pěkného a teplého počasí a motor vždy po nastartování nechám nějakou dobu brblat aby se zahřál a naopak když dojedu tak ho nechám zase chvilku brblat aby se (do chladil) ?

Moc děkuji za odpověď / rady.

Uživatelský avatar
OB
Dr. Přípraveček
Příspěvky: 2620
Registrován: 14 kvě 2004
Bydliště: skoro Praha

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvek od OB »

honzik.brouk píše:Tak pokličky jsou na místě,zas takovej opruz to nebyl,použil jsem radu s delšími šrouby a povedlo se.Uřízl jsem si z trubičky asi 2 cm a navlíkl na delší šroub a fungovaloto.Na ty šrouby co tam jsou nekoukejte,přijdou tam origo kamaxy.Tak dík všem za rady.Čus.IMG_20190721_163615.jpgIMG_20190721_172104.jpgIMG_20190721_180530.jpg
Co vidíš? Tak vidíš!
Gratuluji!
Co přijde dál???

Uživatelský avatar
OB
Dr. Přípraveček
Příspěvky: 2620
Registrován: 14 kvě 2004
Bydliště: skoro Praha

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvek od OB »

Anthony225 píše:Ahoj, mám prosbu. Dnes jsem zjistil, že na svém motoru 1.6 AS nemám termostat a to ani táhlo ani klapky.
Je velkým problém to namontovat na motor který je v autě?
Popřípadě dá se s motorem jezdit i bez termostatu, když jezdím je za pěkného a teplého počasí a motor vždy po nastartování nechám nějakou dobu brblat aby se zahřál a naopak když dojedu tak ho nechám zase chvilku brblat aby se (do chladil) ?

Moc děkuji za odpověď / rady.
Jsi mimo topic.
Příspěvek přesuň do Topení a všechno kolem něj.
Co přijde dál???

evinsen
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 1040
Registrován: 01 pro 2010

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvek od evinsen »

honzik.brouk píše:Tak pokličky jsou na místě,zas takovej opruz to nebyl,použil jsem radu s delšími šrouby a povedlo se.Uřízl jsem si z trubičky asi 2 cm a navlíkl na delší šroub a fungovaloto.Na ty šrouby co tam jsou nekoukejte,přijdou tam origo kamaxy.Tak dík všem za rady.Čus.IMG_20190721_163615.jpgIMG_20190721_172104.jpgIMG_20190721_180530.jpg
tak to jsem myslel že odpovídám někomu jinému co byl u mne a pokličky se mu na autě rozpadli...

Uživatelský avatar
Herbie
zlej moderátor
Příspěvky: 13026
Registrován: 18 led 2003
Bydliště: Praha

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvek od Herbie »

Anthony225 píše:Ahoj, mám prosbu. Dnes jsem zjistil, že na svém motoru 1.6 AS nemám termostat a to ani táhlo ani klapky.
Je velkým problém to namontovat na motor který je v autě?
Popřípadě dá se s motorem jezdit i bez termostatu, když jezdím je za pěkného a teplého počasí a motor vždy po nastartování nechám nějakou dobu brblat aby se zahřál a naopak když dojedu tak ho nechám zase chvilku brblat aby se (do chladil) ?

Moc děkuji za odpověď / rady.
Ano, mnozi z nas jezdi bez klapek a termostatu.

Ano, namontovat se to dodatecne i na aute da, ale bude to dost neprijemna prace, sahara musi dolu a abys ji mohl dostat ven, budes muset sundat (krome x dalsich veci) i drzaky zadni kapoty. Takze asi tak.
... a vůbec !

Uživatelský avatar
Anthony225
Příspěvky: 79
Registrován: 03 kvě 2018
Bydliště: Telnice u Brna

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvek od Anthony225 »

Herbie píše:
Anthony225 píše:Ahoj, mám prosbu. Dnes jsem zjistil, že na svém motoru 1.6 AS nemám termostat a to ani táhlo ani klapky.
Je velkým problém to namontovat na motor který je v autě?
Popřípadě dá se s motorem jezdit i bez termostatu, když jezdím je za pěkného a teplého počasí a motor vždy po nastartování nechám nějakou dobu brblat aby se zahřál a naopak když dojedu tak ho nechám zase chvilku brblat aby se (do chladil) ?

Moc děkuji za odpověď / rady.
Ano, mnozi z nas jezdi bez klapek a termostatu.

Ano, namontovat se to dodatecne i na aute da, ale bude to dost neprijemna prace, sahara musi dolu a abys ji mohl dostat ven, budes muset sundat (krome x dalsich veci) i drzaky zadni kapoty. Takze asi tak.
Ahoj Herbi, moc děkuji za odpověď. Takže prakticky by se stim (bez termostat) dalo jezdit do konce sezóny. S tím že motor nechat poradně zahřát? Nemám zas tolik zkušenosti na to abych jen tak vyndal motor, proto bych raději až po sezóně kdy na to bude víc času a nebude vadit když auto nějaký víkend bude stát.
Moc děkuji za odpověď.

Uživatelský avatar
LoLeG
Příspěvky: 119
Registrován: 07 srp 2012

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvek od LoLeG »

Cau kluci,

na který typ brouka se používala kapota s tímto s dvěma řady žebrování. Všude vidím jen čtyři řady a ta se používala na 1303?

Díky
Obrázek

evinsen
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 1040
Registrován: 01 pro 2010

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvek od evinsen »

vw 1302 a vw 1500

Uživatelský avatar
LoLeG
Příspěvky: 119
Registrován: 07 srp 2012

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvek od LoLeG »

evinsen píše:vw 1302 a vw 1500

Díky

Uživatelský avatar
Jindra
Příspěvky: 41
Registrován: 31 črc 2019
Bydliště: Březno u MB

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvek od Jindra »

Prosba o radu. 1303 rv 1974, nevím jak vyměnit oříšek zapalování pod spínací skřínkou.
Sundal jsem volant, povolil imbus 6 zespodu a 2 imbusy na volantové tyči. vše je kryto plastem, z pravé strany tělesa ve kterém je skřínka je jakýsi plech, asi zalisovaný, nechci nic zkazit.
Celý volant s tyčí mám z jiné 1303, ale tam je to celý díl pod volantem z AL, jeden kus, žádné oplastování.
Jsem zde i přes svůj pokročilý věk nový, pokud jsem vložil špatně dotaz tak mne usměrněte, broučka mám už 20let, zatím jsem si vždy poradil.
díky předem za rady.
J.

Odpovím si sám, je to venku, odpojil jsem hadičky odstřikovače, zespodu oříšek drží šroubek, oříšek je zcela kaput, snad seženu.
ahoj.
Naposledy upravil(a) Jindra dne 31 črc 2019, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět