___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

sedan, faltdach nebo kabrio, všichni, kdo máte brouka patříte SEM!!!
Uživatelský avatar
OB
Dr. Přípraveček
Příspěvky: 2490
Registrován: 14 kvě 2004
Bydliště: skoro Praha

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvekod OB » 20 črc 2019

Stary poklicky opiskovat a vratit zpet. Zase tak shnile nejsou.
Co přijde dál???

Uživatelský avatar
Pekař z Boščehrada
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 1581
Registrován: 07 led 2006
Bydliště: Pekárna v Boščehradu

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvekod Pekař z Boščehrada » 20 črc 2019

A jestli ti tam nejdou ani ty starý, tak ja jsem to dělal vždycky špónovánim šroubováku v díře, kde ješte nemáš šroub. Ta guma hold tlačí. Takže co nejde silou, pújde ješte větší silou. Jen pozor, abys nešrouboval přes závit, jak to umí táhnout

lope
mořský stařec flat4.org
Příspěvky: 937
Registrován: 08 zář 2009

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvekod lope » 20 črc 2019

Nebo víka nejdřív chyť delšíma šroubama, který po přitažení vyměníš za původní.

honzik.brouk
Příspěvky: 140
Registrován: 17 srp 2017
Bydliště: Tam kde to mám rád....

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvekod honzik.brouk » 20 črc 2019

No,ono na fotkách ty starý vypadají o hodně líp než ve skutečnosti,jsou na více místech děravý a ač jsem v celku(semusim pochválit) solidní svářeč tak vyváření takovýho malýho a lacinýho dílu jsem okamžitě zavrhl.Ale nějak to jít musí,tak to zkusím podle pekaře a uvidíme.To by mě ani ve snu nenapadlo,že se zasekám na takový banalitě.Diky za rady pánové.Čus.

Uživatelský avatar
Herbie
zlej moderátor
Příspěvky: 12817
Registrován: 18 led 2003
Bydliště: Praha

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvekod Herbie » 20 črc 2019

Ano dela se to blbe.
Gumy ohrat ve vode, pri montazi si pomoci dlouhymi srouby a pritahovat a pritahovat a na zaver vymenit za originalni kratke srouby.
Hlavne nic nepacit sroubovakem a poskozovat zavity.

Tedy tak to delam ja.
... a vůbec !

Uživatelský avatar
OB
Dr. Přípraveček
Příspěvky: 2490
Registrován: 14 kvě 2004
Bydliště: skoro Praha

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvekod OB » 20 črc 2019

Podivej se na ty nove poklicky. Maji jine prolisy, takze tam ten silentblok nemuze spravne sedet.
V orig manuale se pise, ze mas pouzit na namazani Mastek, ne ropne produkty, jako olej a vazelinu. Ty casem znici silentblok.
Jak pisou ostatni, musis pouzit delsi srouby a pak je vymenit za puvodni. Je to trochu opruz ale da se to udelat.
Co přijde dál???

Uživatelský avatar
liba
mořský stařec flat4.org
Příspěvky: 785
Registrován: 08 srp 2010
Bydliště: Black Village u Vodňan

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvekod liba » 21 črc 2019

Dej ty staré a nové k sobě a uvidíš rozdíl

Uživatelský avatar
bobo88
Příspěvky: 134
Registrován: 03 bře 2016

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvekod bobo88 » 21 črc 2019

Ja měnil pouze gumy a taky delší šrouby na ty jsem dal matky , postupně jsem to stahoval pak dal originál šrouby

evinsen
mořský stařec flat4.org
Příspěvky: 894
Registrován: 01 pro 2010

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvekod evinsen » 21 črc 2019

ta šavle se vzepřela nahoru protože je našponovaná,to se musí shodit poloosa.A starý víka jsou na kaši,fotka to vždycky vylepší ale jsou rozervaný skoro vejpůl

honzik.brouk
Příspěvky: 140
Registrován: 17 srp 2017
Bydliště: Tam kde to mám rád....

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvekod honzik.brouk » 21 črc 2019

Tak pokličky jsou na místě,zas takovej opruz to nebyl,použil jsem radu s delšími šrouby a povedlo se.Uřízl jsem si z trubičky asi 2 cm a navlíkl na delší šroub a fungovaloto.Na ty šrouby co tam jsou nekoukejte,přijdou tam origo kamaxy.Tak dík všem za rady.Čus.
IMG_20190721_163615.jpg
IMG_20190721_163615.jpg (312.52 KiB) Zobrazeno 1825 x
IMG_20190721_172104.jpg
IMG_20190721_172104.jpg (390.67 KiB) Zobrazeno 1825 x
IMG_20190721_180530.jpg

Uživatelský avatar
Anthony225
Příspěvky: 73
Registrován: 03 kvě 2018
Bydliště: Telnice u Brna

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvekod Anthony225 » 21 črc 2019

Ahoj, mám prosbu. Dnes jsem zjistil, že na svém motoru 1.6 AS nemám termostat a to ani táhlo ani klapky.
Je velkým problém to namontovat na motor který je v autě?
Popřípadě dá se s motorem jezdit i bez termostatu, když jezdím je za pěkného a teplého počasí a motor vždy po nastartování nechám nějakou dobu brblat aby se zahřál a naopak když dojedu tak ho nechám zase chvilku brblat aby se (do chladil) ?

Moc děkuji za odpověď / rady.

Uživatelský avatar
OB
Dr. Přípraveček
Příspěvky: 2490
Registrován: 14 kvě 2004
Bydliště: skoro Praha

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvekod OB » 21 črc 2019

honzik.brouk píše:Tak pokličky jsou na místě,zas takovej opruz to nebyl,použil jsem radu s delšími šrouby a povedlo se.Uřízl jsem si z trubičky asi 2 cm a navlíkl na delší šroub a fungovaloto.Na ty šrouby co tam jsou nekoukejte,přijdou tam origo kamaxy.Tak dík všem za rady.Čus.IMG_20190721_163615.jpgIMG_20190721_172104.jpgIMG_20190721_180530.jpg

Co vidíš? Tak vidíš!
Gratuluji!
Co přijde dál???

Uživatelský avatar
OB
Dr. Přípraveček
Příspěvky: 2490
Registrován: 14 kvě 2004
Bydliště: skoro Praha

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvekod OB » 21 črc 2019

Anthony225 píše:Ahoj, mám prosbu. Dnes jsem zjistil, že na svém motoru 1.6 AS nemám termostat a to ani táhlo ani klapky.
Je velkým problém to namontovat na motor který je v autě?
Popřípadě dá se s motorem jezdit i bez termostatu, když jezdím je za pěkného a teplého počasí a motor vždy po nastartování nechám nějakou dobu brblat aby se zahřál a naopak když dojedu tak ho nechám zase chvilku brblat aby se (do chladil) ?

Moc děkuji za odpověď / rady.

Jsi mimo topic.
Příspěvek přesuň do Topení a všechno kolem něj.
Co přijde dál???

evinsen
mořský stařec flat4.org
Příspěvky: 894
Registrován: 01 pro 2010

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvekod evinsen » 21 črc 2019

honzik.brouk píše:Tak pokličky jsou na místě,zas takovej opruz to nebyl,použil jsem radu s delšími šrouby a povedlo se.Uřízl jsem si z trubičky asi 2 cm a navlíkl na delší šroub a fungovaloto.Na ty šrouby co tam jsou nekoukejte,přijdou tam origo kamaxy.Tak dík všem za rady.Čus.IMG_20190721_163615.jpgIMG_20190721_172104.jpgIMG_20190721_180530.jpg

tak to jsem myslel že odpovídám někomu jinému co byl u mne a pokličky se mu na autě rozpadli...

Uživatelský avatar
Herbie
zlej moderátor
Příspěvky: 12817
Registrován: 18 led 2003
Bydliště: Praha

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvekod Herbie » 21 črc 2019

Anthony225 píše:Ahoj, mám prosbu. Dnes jsem zjistil, že na svém motoru 1.6 AS nemám termostat a to ani táhlo ani klapky.
Je velkým problém to namontovat na motor který je v autě?
Popřípadě dá se s motorem jezdit i bez termostatu, když jezdím je za pěkného a teplého počasí a motor vždy po nastartování nechám nějakou dobu brblat aby se zahřál a naopak když dojedu tak ho nechám zase chvilku brblat aby se (do chladil) ?

Moc děkuji za odpověď / rady.


Ano, mnozi z nas jezdi bez klapek a termostatu.

Ano, namontovat se to dodatecne i na aute da, ale bude to dost neprijemna prace, sahara musi dolu a abys ji mohl dostat ven, budes muset sundat (krome x dalsich veci) i drzaky zadni kapoty. Takze asi tak.
... a vůbec !

Uživatelský avatar
Anthony225
Příspěvky: 73
Registrován: 03 kvě 2018
Bydliště: Telnice u Brna

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvekod Anthony225 » 21 črc 2019

Herbie píše:
Anthony225 píše:Ahoj, mám prosbu. Dnes jsem zjistil, že na svém motoru 1.6 AS nemám termostat a to ani táhlo ani klapky.
Je velkým problém to namontovat na motor který je v autě?
Popřípadě dá se s motorem jezdit i bez termostatu, když jezdím je za pěkného a teplého počasí a motor vždy po nastartování nechám nějakou dobu brblat aby se zahřál a naopak když dojedu tak ho nechám zase chvilku brblat aby se (do chladil) ?

Moc děkuji za odpověď / rady.


Ano, mnozi z nas jezdi bez klapek a termostatu.

Ano, namontovat se to dodatecne i na aute da, ale bude to dost neprijemna prace, sahara musi dolu a abys ji mohl dostat ven, budes muset sundat (krome x dalsich veci) i drzaky zadni kapoty. Takze asi tak.


Ahoj Herbi, moc děkuji za odpověď. Takže prakticky by se stim (bez termostat) dalo jezdit do konce sezóny. S tím že motor nechat poradně zahřát? Nemám zas tolik zkušenosti na to abych jen tak vyndal motor, proto bych raději až po sezóně kdy na to bude víc času a nebude vadit když auto nějaký víkend bude stát.
Moc děkuji za odpověď.

Uživatelský avatar
LoLeG
Příspěvky: 112
Registrován: 07 srp 2012

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvekod LoLeG » 30 črc 2019

Cau kluci,

na který typ brouka se používala kapota s tímto s dvěma řady žebrování. Všude vidím jen čtyři řady a ta se používala na 1303?

Díky
Obrázek

evinsen
mořský stařec flat4.org
Příspěvky: 894
Registrován: 01 pro 2010

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvekod evinsen » 30 črc 2019

vw 1302 a vw 1500

Uživatelský avatar
LoLeG
Příspěvky: 112
Registrován: 07 srp 2012

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvekod LoLeG » 30 črc 2019

evinsen píše:vw 1302 a vw 1500



Díky

Uživatelský avatar
Jindra
Příspěvky: 1
Registrován: 31 črc 2019

Re: ___NENAŠEL JSI ODPOVĚD? DOTAZY VKLÁDEJ SEM!___

Příspěvekod Jindra » 31 črc 2019

Prosba o radu. 1303 rv 1974, nevím jak vyměnit oříšek zapalování pod spínací skřínkou.
Sundal jsem volant, povolil imbus 6 zespodu a 2 imbusy na volantové tyči. vše je kryto plastem, z pravé strany tělesa ve kterém je skřínka je jakýsi plech, asi zalisovaný, nechci nic zkazit.
Celý volant s tyčí mám z jiné 1303, ale tam je to celý díl pod volantem z AL, jeden kus, žádné oplastování.
Jsem zde i přes svůj pokročilý věk nový, pokud jsem vložil špatně dotaz tak mne usměrněte, broučka mám už 20let, zatím jsem si vždy poradil.
díky předem za rady.
J.

Odpovím si sám, je to venku, odpojil jsem hadičky odstřikovače, zespodu oříšek drží šroubek, oříšek je zcela kaput, snad seženu.
ahoj.
Naposledy upravil(a) Jindra dne 31 črc 2019, celkem upraveno 1 x.


Zpět na “Broučí fórum”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host