1600cm ..1700cm

sedan, faltdach nebo kabrio, všichni, kdo máte brouka patříte SEM!!!
Uživatelský avatar
HANZO
Příspěvky: 106
Registrován: 18 říj 2006
Bydliště: Trenčín

Příspěvekod HANZO » 02 kvě 2007

SO a Zanek dakuejm za rady,uz to mam zmerane a zhaname loziska..zmeral som aj ulozenie na vacku (otazka kolko je origina?l) a tu posielam na ukazku z coho sa tesim ked pridem do garaze..
Cisto nova kluka so zavaziamy+odlahceny zotrvacnik
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
SO 545
vw pozitiv
Příspěvky: 4454
Registrován: 27 říj 2004
Bydliště: vych.slovensko-Sobrance
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod SO 545 » 02 kvě 2007

Vačka 27,50-27,52
SYSTEM CONTROL
www.vwolkers.com Mrtvy muž

Uživatelský avatar
HANZO
Příspěvky: 106
Registrován: 18 říj 2006
Bydliště: Trenčín

Příspěvekod HANZO » 03 kvě 2007

Žanek píše:5. klikovku s protizávažími je třeba vždy se setrvačníkem (případně i s těčkou řemenicí) staticky a dynamicky nechat vyvážit.

Zanku chcem sa ta spytat ci pri vyvazeni je potrebne mat aj pritlacny tanier, alebo staci kluka, zotrvak a remenica..

Uživatelský avatar
yahoďák
atrakce fóra flat4.org
Příspěvky: 8725
Registrován: 03 zář 2003
Bydliště: východně od stověžaté

Příspěvekod yahoďák » 03 kvě 2007

je to lepší nechat vyvážit i se přítlačákem, tak jak to bude komplet...poznačit polohu přítlačáků vůči setrvačníku pro případ budoucí demontáže....
Obrázek

Uživatelský avatar
Mr.Vaahaa
Der Scheibenwischermeister
Příspěvky: 4660
Registrován: 08 bře 2004
Bydliště: v busíku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Mr.Vaahaa » 03 kvě 2007

nejlepší je vyvážit vše co se točí
Vše má svůj čas...
http://www.T2b.cz

Uživatelský avatar
HANZO
Příspěvky: 106
Registrován: 18 říj 2006
Bydliště: Trenčín

Příspěvekod HANZO » 08 kvě 2007

Vy ma vzdy prehovorite..ano urcite to je lepsie nechat vyvazit aj s pritlacakom, ale ja teraz neviem ci pritlacak s kruzkom alebo bez.
Da sa to neakym zazrakom zistit bez toho aby som musel rozdelit motor a prevodovku..ze ano?

Uživatelský avatar
SO 545
vw pozitiv
Příspěvky: 4454
Registrován: 27 říj 2004
Bydliště: vych.slovensko-Sobrance
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod SO 545 » 08 kvě 2007

Podľa tvojho auta typujem bez krúžku ak by si mal prevodovku bez vedenia ložiska vieme dodať vedenie ktoré sa na starší typ dá ľahko nalisovať.
SYSTEM CONTROL
www.vwolkers.com Mrtvy muž

Uživatelský avatar
HANZO
Příspěvky: 106
Registrován: 18 říj 2006
Bydliště: Trenčín

Příspěvekod HANZO » 08 kvě 2007

Napisal si mi to pekne SO..len sa neviem z toho vysomarit..vcera bolo velmi veselo.:partyman: :partyman: co mi teda poradis?

Uživatelský avatar
SO 545
vw pozitiv
Příspěvky: 4454
Registrován: 27 říj 2004
Bydliště: vych.slovensko-Sobrance
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod SO 545 » 08 kvě 2007

Na starší typ prevodovky "to jest bez vedenia spojkového ložiska" sa dá ľahko zohnať vedenie ktoré sa nalisuje a máš novší typ.

Čiže nepotrebuješ pritlačák s krúžkom.

Máme odskúšané.
SYSTEM CONTROL
www.vwolkers.com Mrtvy muž

Uživatelský avatar
HANZO
Příspěvky: 106
Registrován: 18 říj 2006
Bydliště: Trenčín

Příspěvekod HANZO » 09 kvě 2007

Hovori Michal z VWBROUK:Je to tak, na starší typ převodovky se dá namontovat vedení pro ložisko
(my ho v nabídce nemáme), ale tím pádem se musí vyměnit i ložisko a páka,
na které je ložisko uchyceno a je otázka jestli se to vyplatí.

So co ty na to?

Uživatelský avatar
SO 545
vw pozitiv
Příspěvky: 4454
Registrován: 27 říj 2004
Bydliště: vych.slovensko-Sobrance
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod SO 545 » 10 kvě 2007

Michal pravdu má.

V tvojom prípade je fakt ľahšie zistiť čo tam máš.
SYSTEM CONTROL
www.vwolkers.com Mrtvy muž

Uživatelský avatar
Žanek
vrchní logistik a pokročilý sysel
Příspěvky: 2934
Registrován: 31 kvě 2004
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Žanek » 10 kvě 2007

a čo tak rok výroby? neznáme?
(o\_!_/o) - jezdím Hektorem
NO CHROM......NO PROBLEM

Uživatelský avatar
vako
mořský stařec flat4.org
Příspěvky: 826
Registrován: 07 úno 2005
Bydliště: Kežmarok - Poprad
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vako » 10 kvě 2007

Obrázek

v praxi.. po vymene na tej istej prevodovke- starsi typ
Obrázek

a uz s novym loziskom a vidlickou
Obrázek

adapter predava firma trebars: [/url]http://www.aircooled.net/new-bin/viewproductdetail.php?keyword2=CFP0010&cartid=
Blacksmith - Juniperus Hero
VWolkers

Uživatelský avatar
HANZO
Příspěvky: 106
Registrován: 18 říj 2006
Bydliště: Trenčín

Příspěvekod HANZO » 13 kvě 2007

Diky za obr,mam uz loziska doma od firmy Kolbenschmidt s rozměry do bloku 66,00 + 51,00 + axiál 21 mm - takto mi to napisal Michal..chcem len vediet aka ma byt toleranicia pre vrtanie dier v bloku medzi loziskom a jeho ulozenim..alebo mam tomu rozumiet tak, ze loziska maju uz take rozmery na hodnoty kt su hore napisane a jednoducho prevrtam blok presne 66,00 a 51,00....dufam ze sa to bude dat z toho pochopit.Dakujem

Uživatelský avatar
SO 545
vw pozitiv
Příspěvky: 4454
Registrován: 27 říj 2004
Bydliště: vych.slovensko-Sobrance
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod SO 545 » 14 kvě 2007

Tak to máš už na prevrtanie o 1mm.

Môžeš vyvrtať 66,00-66,02 ; 51,00-51,02 máš toleranciu 0,2mm.
SYSTEM CONTROL
www.vwolkers.com Mrtvy muž

Uživatelský avatar
john
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 3687
Registrován: 24 led 2005
Bydliště: Sydney Australia

Příspěvekod john » 15 kvě 2007

SO 545 píše:Tak to máš už na prevrtanie o 1mm.

Môžeš vyvrtať 66,00-66,02 ; 51,00-51,02 máš toleranciu 0,2mm.


Oprava , je tam tolerancia 0.02 mm, slovami dve stotiny milimetra.

Tiez si myslim,ze je to trochu opacny postup.Ja by som najprv urobil "align bore "na najblizsiu vybrusovu hodnotu a potom kupoval loziska na tu mieru.

Uživatelský avatar
HANZO
Příspěvky: 106
Registrován: 18 říj 2006
Bydliště: Trenčín

Příspěvekod HANZO » 15 kvě 2007

Johne lenze ten moj blok uz bol raz vrtany..mal som ho na "stifli" a namerali mi tam 65,50 a 55,50, preto sme zvolili najblizsiu moznu hodnotu co je 66 a 56 a museli sme aj vyberat ake loziska by sa dali zohnat. Michal zohnal tieto loziska z nemecka. Este sa chcem spytat, ci sa bude dat zistit podla oznacenia na prevodovke to, ci tam ide pritlacak s kruzkom alebo bez. Chcem to dat vyvazit uz vsetko ako ma byt a poskladat aspom blok, valce a pokracovat pomali dalej

Uživatelský avatar
SO 545
vw pozitiv
Příspěvky: 4454
Registrován: 27 říj 2004
Bydliště: vych.slovensko-Sobrance
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod SO 545 » 15 kvě 2007

som sa sekol ... ale aspoň mám istotu že to niekto kontroluje.
SYSTEM CONTROL
www.vwolkers.com Mrtvy muž

Uživatelský avatar
john
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 3687
Registrován: 24 led 2005
Bydliště: Sydney Australia

Příspěvekod john » 15 kvě 2007

John vsetko vidi,len sa ku vsetkemu nevyjadruje...

Uživatelský avatar
DuffY
mořský stařec flat4.org
Příspěvky: 818
Registrován: 07 lis 2006
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod DuffY » 08 kvě 2008

Jak tohle vlastně dopadlo? Že sem tak smělý...


Zpět na “Broučí fórum”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti