zapojení rádia - dotaz na hifisty

sedan, faltdach nebo kabrio, všichni, kdo máte brouka patříte SEM!!!
Uživatelský avatar
Lugen
kluk jeden tvrdohlavá
Příspěvky: 3375
Registrován: 04 úno 2005

Příspěvekod Lugen » 29 říj 2007

Lugen píše:A když už jsme v tom, neměl by někdo schémátko odrušovacího filtru?
Danke


Up

Šíša
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 3968
Registrován: 28 srp 2006

Příspěvekod Šíša » 29 říj 2007

nevyplatí se stavět(buď finančně, nebo kvalitativně), radši to kup :wink:

Uživatelský avatar
Lugen
kluk jeden tvrdohlavá
Příspěvky: 3375
Registrován: 04 úno 2005

Příspěvekod Lugen » 13 dub 2008

Dovolil bych si švestičky ze zahrádky:
Schéma autorádia GRUNDIG Emden III. E
...v plném rozlišení
Náhled:
Obrázek

Uživatelský avatar
Jirka
mořský stařec flat4.org
Příspěvky: 549
Registrován: 14 srp 2005
Bydliště: Luhačovice/Zlín

Příspěvekod Jirka » 05 črc 2008

Potřeboval bych zapojit oldschool rádio. Můžete mi někdo prosím říct, který kontakt na rádiu je k čemu? Přiládám obrázek:
Obrázek
Nevím, který kontakt je na + a který na - . Není to nikde označené. A kam zapojit reprák? Předem se omlouvám za stupidní dotaz, ale nikdy jsem to ještě nedělal :oops:
Raději se zeptat, než pak litovat...

Uživatelský avatar
john
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 3686
Registrován: 24 led 2005
Bydliště: Sydney Australia

Příspěvekod john » 05 črc 2008

Myslim,ze A je + , b - ,no to sa da zmerat. Reproduktor - y su tie netypicke konektory v hornej rade.

Uživatelský avatar
Jirka
mořský stařec flat4.org
Příspěvky: 549
Registrován: 14 srp 2005
Bydliště: Luhačovice/Zlín

Příspěvekod Jirka » 05 črc 2008

John napsal:
Reproduktor - y su tie netypicke konektory v hornej rade.

Asi nemáš nějakou ilustrační fotku těch konektorů, co? Snad se ještě dají koupit.
A ten poslední kontakt (ten malý úplně vlevo v horní řadě) je na co?
Raději se zeptat, než pak litovat...

Uživatelský avatar
Sam
vintage patolog
Příspěvky: 12228
Registrován: 24 říj 2003
Bydliště: nowhere
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sam » 05 črc 2008

Ano, jak pise John. B je spojeno s kostrou, tudiz (-)
Konektor zde zasílal již Pajas, zkus si nalistovat předchozí stránky
May/1955 Ovali (typ 1/13)
Aug/1950 Brezel (typ 11c)
Jan/1950 Brezel (typ 11a)
Jul/1948 Brezel (typ 11)

Uživatelský avatar
Jirka
mořský stařec flat4.org
Příspěvky: 549
Registrován: 14 srp 2005
Bydliště: Luhačovice/Zlín

Příspěvekod Jirka » 05 črc 2008

Pojistka se tam dává kolikatiampérová? Stačí 4 A?
Raději se zeptat, než pak litovat...

Uživatelský avatar
yahoďák
atrakce fóra flat4.org
Příspěvky: 8710
Registrován: 03 zář 2003
Bydliště: východně od stověžaté

Příspěvekod yahoďák » 07 črc 2008

...pojistku (její hodnotou) tam vidím popsanou na fotce:
SI (zkratka od slova Sicher... a jeho odvozenin) 3,15 A
To je správná hodnota, ale 4A není až takový rozdíl, řekl bych, že bez obav lze použít.
Ty konketory staršího provedení pro repráky by se snad mohly nechat koupit ve speciál prodejně pro elektrotechniky atd.
Obrázek

Uživatelský avatar
Petr914
strážce Porsche a krásných žen
Příspěvky: 5507
Registrován: 26 říj 2005
Bydliště: West

Příspěvekod Petr914 » 07 črc 2008

...to sou starý konektory,který najdeš na jakýmkoli kabelu vod jakýkoli reprobedny Tesla...

...na Teslách a starejch cajkách maj kulovej průřez...pude použít...nebo ty přesně pro tohle rádio maj čtvercovej průřez...vzdálenosti + a - sou ale u vobou stejný...ty kruhový bys musel zabrousit...
You can't win 'em all...

Uživatelský avatar
Jirka
mořský stařec flat4.org
Příspěvky: 549
Registrován: 14 srp 2005
Bydliště: Luhačovice/Zlín

Příspěvekod Jirka » 07 črc 2008

SI (zkratka od slova Sicher... a jeho odvozenin) 3,15 A

Neumím německy, jinak bych to snad poznal. Ale dík za ujištění, zkusím tu 4 A.
Jinak konektor jsem sehnal stejný, jaký vyfotil Pajas na první straně topiku, pasuje tam výborně. Jen se musí trošku rozkuchat a naletovat k těm kontaktům příslušné kablíky.
Raději se zeptat, než pak litovat...

Uživatelský avatar
Acibuk
Příspěvky: 188
Registrován: 01 pro 2008
Bydliště: Olomouc

Příspěvekod Acibuk » 02 led 2009

potřeboval bych to identifikovat:)

Omluvte prosím kvalitu, dle slov majitele se jedná o dokovací stanici na rádio, asi Phillips, které mělo aku a šlo vytáhnout z auta a odejít s ním na pláž:)

Obrázek

Díky:)

Uživatelský avatar
yahoďák
atrakce fóra flat4.org
Příspěvky: 8710
Registrován: 03 zář 2003
Bydliště: východně od stověžaté

Příspěvekod yahoďák » 02 led 2009

..jo, taková dobová rádia existovala... tranzistorák, co šel používat v autě i mimo něj...ale z týhle fotky to asi nepozná ani ten, kdo ho má...znovu a lépe....
Obrázek

Uživatelský avatar
Sam
vintage patolog
Příspěvky: 12228
Registrován: 24 říj 2003
Bydliště: nowhere
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sam » 03 led 2009

Jestli to je Phillips ? To záleží...
May/1955 Ovali (typ 1/13)
Aug/1950 Brezel (typ 11c)
Jan/1950 Brezel (typ 11a)
Jul/1948 Brezel (typ 11)

Uživatelský avatar
čáryfuk
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 1427
Registrován: 15 srp 2006

Příspěvekod čáryfuk » 16 led 2009

Acibuk píše:potřeboval bych to identifikovat:)



chtělo by to opravdu lepší foto.Zásuvkových tranďáků byla celá řada.V tomto odkazu je docela rozsáhlý přehled ...... Autoanschluß
http://www.antikradio.de/

booeing
Příspěvky: 41
Registrován: 07 lis 2007

Re: zapojeni radia

Příspěvekod booeing » 20 led 2011

Mám zesilovač + subwoofer. V transportéru mám takové rádio, že má vzadu dva vstupy, (asi na ten zesilovač) a dá se to v menu ovládat. Tam jak se ladí BAS, FAD, atd. tak je tam i SUB. Otázka zní, jaké požadavky mám mít na rádio, aby to mělo taky takové vstupy a ovládání v menu?

Uživatelský avatar
Petr914
strážce Porsche a krásných žen
Příspěvky: 5507
Registrován: 26 říj 2005
Bydliště: West

Re: zapojení rádia - dotaz na hifisty

Příspěvekod Petr914 » 20 led 2011

...nerozumim otázce...

...ohledně připojení na Woofer a koncák může mít řídící radio jen výstupy...

...a pokud máš koncák(koncovej zesilovač)...potřebuješ do něj dostat zvuk z předzesilovače řídícího rádia...na kterej nemaj korekce zvuku vliv...
You can't win 'em all...

booeing
Příspěvky: 41
Registrován: 07 lis 2007

Re: zapojeni radia

Příspěvekod booeing » 20 led 2011

Špatné jsem psal. Logicky to musí byt výstup. Toto je pro mne španělská vesnice. Jsou to červeny a bílej výstupy. Z toho do jak já nazývam zesilovače a z toho do wooferu. A ty výstupy se ovládaj v tom menu pod SUB. A to nemá každé radio.

Uživatelský avatar
Petr914
strážce Porsche a krásných žen
Příspěvky: 5507
Registrován: 26 říj 2005
Bydliště: West

Re: zapojení rádia - dotaz na hifisty

Příspěvekod Petr914 » 20 led 2011

...jasný...

...no hele rádio,který má cinch audio výstup...to je ta tvoje bílá a červená...by to mělo umět každý...protože tim SUB ovladačem si mícháš poměr signálu mezi výstupem přímo do repro z radia...a výstupem do koncovýho zesilovače...

...jinak několik dynamickejch zvýšení SUBbasů by měl umět každej solidní zesilovač...

...takže odpověď na tvuj dotaz zní...

...jakýkoli rádio,který umí ovládat externí koncovej zesilovač...čili má výstupy na "buzení" koncáku a signálový cinch výstupy...aby to do zesíku mělo kudy "natéct"...

...todle co píšu neni bezpodmínečně nutný...signál se dá vytáhnout i jinak...ale rádio který požaduješ je dneska standart...takže nemá cenu vymejšlet nesmysly...
You can't win 'em all...


Zpět na “Broučí fórum”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host