zapojení rádia - dotaz na hifisty

sedan, faltdach nebo kabrio, všichni, kdo máte brouka patříte SEM!!!
Uživatelský avatar
prak
špión 007
Příspěvky: 4466
Registrován: 19 úno 2003
Bydliště: Prak out of Prag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod prak » 04 čer 2007

rádio je pouze pro zábavu šoféra. Ostatní jsou ve voze jen na to, aby ho bavili. Další reproduktory netřeba, obzvlášť pokud jde o mono.
S broukem v hlavě - Prak von VW Brouk klub Prag a 17. předseda Jeď rychlejc.

Uživatelský avatar
Lugen
kluk jeden tvrdohlavá
Příspěvky: 3375
Registrován: 04 úno 2005

Příspěvekod Lugen » 15 čer 2007

takže ještě jeden dotaz, jak je již vidět na víše pezentované fotce:

Obrázek

jsou tam dva fastony(pro napájení), jeden širší, jeden užší, rádio funguje při připojení toho většího, tuší někdo k čemu je ten menší, resp má někdo vnitřní schéma k tomuto rádiu (emden IV)?
=o) Das ist der VW dreizehnnullzwei (o=

Uživatelský avatar
pajas
zasloužilý harcovník fóra flat4.org
Příspěvky: 425
Registrován: 01 čer 2005
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pajas » 15 čer 2007

Kuchni ho a oměř to :wink:

Uživatelský avatar
Lugen
kluk jeden tvrdohlavá
Příspěvky: 3375
Registrován: 04 úno 2005

Příspěvekod Lugen » 15 čer 2007

tak zvědavej zase nejsem abych musel porušovat originální nálepky (dodržení reklamačních podmínek - rozebírání)
:wink:
=o) Das ist der VW dreizehnnullzwei (o=

Šíša
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 3968
Registrován: 28 srp 2006

Příspěvekod Šíša » 15 čer 2007

... zmer "zkrato-merem" :lol: - piskak na multimetru - ten uzsi proti kostre radia(obalu) a pokavad tam bude tak do 1ohm, je ten mensi kostra

jinak nevim...

EDIT: jak to mas vubec ted pripojene? +12V na ten sirokej, kam davas zem?

Uživatelský avatar
Lugen
kluk jeden tvrdohlavá
Příspěvky: 3375
Registrován: 04 úno 2005

Příspěvekod Lugen » 16 čer 2007

no bylo mi to trochu jasný, že z touhle "variantou" taky někdo přijde :)

-kostra to neni, ten se připojuje přímo na kostru, plus je to přikostřený anténou

-změřim li vstupy proti sobě, jsou tři varianty jakej bude výsledek, z toho pak lze vydedukovat závěr, ale ten nebude jistej.

Dobře to myslel pajas, když ho rozeberu, uvidim součástky, proměřim popřípadně přímo z nich odečtu hodnoty a vim na čem sem.


Takže prosím konec spekulací, přetrvává výše položený dotaz :wink:
=o) Das ist der VW dreizehnnullzwei (o=

Šíša
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 3968
Registrován: 28 srp 2006

Příspěvekod Šíša » 16 čer 2007

... no ja jen to, ze mam taky emdena, sice trosku jinej typ, ale samostatne kostreni tam nema. Normalne vede +12V a kostra na napajeci konektor, umistenej ve stejnych mistech jako ten tvuj. a ten jeden je klasicky proti kostre... Ale to je burt, havne ze to hraje 8)

Uživatelský avatar
Lugen
kluk jeden tvrdohlavá
Příspěvky: 3375
Registrován: 04 úno 2005

Příspěvekod Lugen » 16 čer 2007

Obrázek


abys neřek že kecam :wink:
=o) Das ist der VW dreizehnnullzwei (o=

Šíša
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 3968
Registrován: 28 srp 2006

Příspěvekod Šíša » 16 čer 2007

To jsem nikdy nerekl :x Jen jsem byl zvedavej :D

Uživatelský avatar
pajas
zasloužilý harcovník fóra flat4.org
Příspěvky: 425
Registrován: 01 čer 2005
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pajas » 16 čer 2007

Když to má origo nálepku, tak neotvírat [-X To se u takhle starých rádií nevidí moc často.

Tak mě napadlo, neobjeví se tam po puštění třeba +12V ? Jako třeba ovládání elektrické antény. A nebo se tam připojuje + 12V od ovládání světel, aby se se světly rozsvítilo podsvícení stupnice.

Šíša
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 3968
Registrován: 28 srp 2006

Příspěvekod Šíša » 16 čer 2007

... popripade to udelat jako ja s pocitacema v zaruce: lepsi fen a novou ziletku Astra ... pak v klidu zpet prilepit :wink:

Uživatelský avatar
Lugen
kluk jeden tvrdohlavá
Příspěvky: 3375
Registrován: 04 úno 2005

Příspěvekod Lugen » 17 čer 2007

čéče podsvícení svítí samo od sebe, když se rádio zapne, ale možná ...nevim.

...no někdy to proměřim...

při dnešním googlování jsem objevil tohle: a to budu řešit jako první:

http://users.skynet.be/antique.autoradio/Blaupunkt/Blaup_65-66/CD_MP3b.htm

ale jsou tam věci kterejm nerozumim

Obrázek

tak třeba, co s tim pinem 4 on/off :?:
konektor 1a 2 na obrázku to maj spojený, ale zároveň u 1 maj napsáno výstup a u 2ky vstup.
=o) Das ist der VW dreizehnnullzwei (o=

Uživatelský avatar
SO 545
vw pozitiv
Příspěvky: 4446
Registrován: 27 říj 2004
Bydliště: vych.slovensko-Sobrance
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod SO 545 » 17 čer 2007

keď to ešte nikto neotváral tak el.schéma bude vo vnútri na 99%
SYSTEM CONTROL
www.vwolkers.com Mrtvy muž

Uživatelský avatar
Lugen
kluk jeden tvrdohlavá
Příspěvky: 3375
Registrován: 04 úno 2005

Příspěvekod Lugen » 17 čer 2007

SO 545 píše:keď to ešte nikto neotváral tak el.schéma bude vo vnútri na 99%


Jako složenej papír, to se tak dělalo? :shock:

To už by možná stálo za to...
=o) Das ist der VW dreizehnnullzwei (o=

ADOLF
Příspěvky: 78
Registrován: 13 dub 2007

Příspěvekod ADOLF » 18 čer 2007

to je hloupost,uvnitř nic nebude,už jsem rozebral snad dvacet rádii,a v žádném nikdy nic nebylo,pokud tam byl návod,tak jedině nalepený z venku na horním deklu,nebo zezadu u těch konektorů

Uživatelský avatar
clayd
zasloužilý harcovník fóra flat4.org
Příspěvky: 356
Registrován: 06 led 2007
Bydliště: Struhařov

zapojení radia

Příspěvekod clayd » 18 zář 2007

m,ám dotaz,koupil jsem nový radio, ale zatím mám jen dva repráky,na další dva čekám.Můžu to zatím používat jen na dva kanály?Jde mi o to abych neudělal něco s koncovým zesilovačem?
Já vím Bohumile ,já vím

Uživatelský avatar
Lugen
kluk jeden tvrdohlavá
Příspěvky: 3375
Registrován: 04 úno 2005

Příspěvekod Lugen » 18 zář 2007

A když už jsme v tom, neměl by někdo schémátko odrušovacího filtru?
Danke

Uživatelský avatar
Herbie
zlej moderátor
Příspěvky: 12846
Registrován: 18 led 2003
Bydliště: Praha

Re: zapojení radia

Příspěvekod Herbie » 18 zář 2007

clayd píše:m,ám dotaz,koupil jsem nový radio, ale zatím mám jen dva repráky,na další dva čekám.Můžu to zatím používat jen na dva kanály?Jde mi o to abych neudělal něco s koncovým zesilovačem?


ma-li radio vystup na 4 repro (front+rear) muzes klidne a bez obav pouzivat jeden par (at uz front nebo rear) je to jedno, neublizis tomu
... a vůbec !

Uživatelský avatar
SO 545
vw pozitiv
Příspěvky: 4446
Registrován: 27 říj 2004
Bydliště: vych.slovensko-Sobrance
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod SO 545 » 18 zář 2007

ADOLF píše:to je hloupost,uvnitř nic nebude,už jsem rozebral snad dvacet rádii,a v žádném nikdy nic nebylo,pokud tam byl návod,tak jedině nalepený z venku


najväčšia hlúposť je písať niečo čo nemôžeš podložiť a tvrdiť že je to hlúposť.
asi som vyhral jackpot alebo som tých rádií mal viac ...
SYSTEM CONTROL
www.vwolkers.com Mrtvy muž

Uživatelský avatar
clayd
zasloužilý harcovník fóra flat4.org
Příspěvky: 356
Registrován: 06 led 2007
Bydliště: Struhařov

zapojení radia

Příspěvekod clayd » 18 zář 2007

dík Herbie :lol:
Já vím Bohumile ,já vím


Zpět na “Broučí fórum”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host