zapojení rádia - dotaz na hifisty

sedan, faltdach nebo kabrio, všichni, kdo máte brouka patříte SEM!!!
Uživatelský avatar
Pětišroub
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 19269
Registrován: 02 led 2003

zapojení rádia - dotaz na hifisty

Příspěvekod Pětišroub » 21 črc 2006

Je možné zapojit poměrně moderní rádio s výstupem na dva reproduktory tak, aby hrálo do sériového středového reproduktoru, který je schovaný v mexiku za palubní deskou?

tedy oba kanály do jednoho repra?

Obrázek
"Mně se nesmí nikdo divit." (Pětišroub, 2016)

Uživatelský avatar
pajas
zasloužilý harcovník fóra flat4.org
Příspěvky: 425
Registrován: 01 čer 2005
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: zapojení rádia - dotaz na hifisty

Příspěvekod pajas » 21 črc 2006

Pětišroub píše:Je možné zapojit poměrně moderní rádio s výstupem na dva reproduktory tak, aby hrálo do sériového středového reproduktoru, který je schovaný v mexiku za palubní deskou?

tedy oba kanály do jednoho repra?


Z hlediska jednoduchosti a bez velkého prasení bych to udělal následovně. Jeden kanál (třeba levý) zapojím na zmiňovaný reproduktor.

Otevřu rádio, odpojím pravý kanál od vstupu do koncového zesilovače a přes kondenzátor ho připojím na vstup levého. Teď hrajou oba přes levý zesilovač.

Pravý koncový zesilovač odpojím od napájení, pokud to není možné, tak jeho výstup alespoň zatížím výkonovým rezistorem čtyři nebo osm ohmů, podle toho, co si zesilovač žádá. :wink:

Je to jednuduchá a vratná úprava.

Uživatelský avatar
Pětišroub
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 19269
Registrován: 02 led 2003

Příspěvekod Pětišroub » 21 črc 2006

aha, díky:-)
"Mně se nesmí nikdo divit." (Pětišroub, 2016)

Uživatelský avatar
Petr914
strážce Porsche a krásných žen
Příspěvky: 5507
Registrován: 26 říj 2005
Bydliště: West

Příspěvekod Petr914 » 21 črc 2006

...jinak se ti nasčítaj odpory a odpálíš to.To Pajasovo řešení je dobrý... :lol:
You can't win 'em all...

Uživatelský avatar
Pětišroub
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 19269
Registrován: 02 led 2003

Příspěvekod Pětišroub » 21 črc 2006

vypadá to, že pajas bude mít větrák zadarmo a já mu pošlu s větrákem i to rádio
"Mně se nesmí nikdo divit." (Pětišroub, 2016)

Uživatelský avatar
Herbie
zlej moderátor
Příspěvky: 12875
Registrován: 18 led 2003
Bydliště: Praha

Příspěvekod Herbie » 21 črc 2006

ja bych ti spis rek at si tam nekam das i ten druhej reproduktor a nevymejslis si :)
... a vůbec !

Uživatelský avatar
pajas
zasloužilý harcovník fóra flat4.org
Příspěvky: 425
Registrován: 01 čer 2005
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pajas » 21 črc 2006

Pětišroub píše:vypadá to, že pajas bude mít větrák zadarmo a já mu pošlu s větrákem i to rádio


Tak to beru :wink:

...a nebude se u mě na stole bát, protože tam nebude samo. Bude vedle něj Yahoďákovo rádio :D

Uživatelský avatar
yahoďák
atrakce fóra flat4.org
Příspěvky: 8725
Registrován: 03 zář 2003
Bydliště: východně od stověžaté

Příspěvekod yahoďák » 21 črc 2006

hehe, zrovna jsem chtěl hlásit, že bude mít těch rádií pajas nějak moc na práci :lol:

Uživatelský avatar
prak
špión 007
Příspěvky: 4470
Registrován: 19 úno 2003
Bydliště: Prak out of Prag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod prak » 21 črc 2006

sto bodou pro herbiho
Proč řešíte kuchání a letování v rádiu, když stačí zatížit druhý vývod pro reproduktor (třeba reproduktorem který necháte v kufru) a přepnout na mono
S broukem v hlavě - Prak von VW Brouk klub Prag a 17. předseda Jeď rychlejc.

Uživatelský avatar
pajas
zasloužilý harcovník fóra flat4.org
Příspěvky: 425
Registrován: 01 čer 2005
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pajas » 21 črc 2006

Proč?

1. Možná koukám špatně, ale nevidím tam čudl MONO

2. Je to práce na deset minut

Uživatelský avatar
yahoďák
atrakce fóra flat4.org
Příspěvky: 8725
Registrován: 03 zář 2003
Bydliště: východně od stověžaté

Příspěvekod yahoďák » 21 črc 2006

jako Praku sorry, ale to je rada za všechny peníze vozit v kufru pohozený reproduktor pro nic za nic :roll:

Herbie má samozřejmě pravdu, kdyby si Jenda nevymýšlel ptákoviny a zapojil to normálně na dva repráky, které by kamkoliv vkusně a fortelně namontoval, nemusel by pajas do rádia lézt....

Uživatelský avatar
Pětišroub
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 19269
Registrován: 02 led 2003

Příspěvekod Pětišroub » 21 črc 2006

kámen úrazu je, že to nemá přepínání na mono, a že jsem nechtěl nikam nic vkusně montovat:-)
"Mně se nesmí nikdo divit." (Pětišroub, 2016)

Uživatelský avatar
Pětišroub
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 19269
Registrován: 02 led 2003

Příspěvekod Pětišroub » 21 črc 2006

a vůbec, já to tu zamykám. Buď to vyřešim přes pajase, nebo pomocí instalace reproduktorů někam do auta.
"Mně se nesmí nikdo divit." (Pětišroub, 2016)

Uživatelský avatar
Pětišroub
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 19269
Registrován: 02 led 2003

Příspěvekod Pětišroub » 01 čer 2007

výše uvedené rádio je na prodej, úpravy nebyly provedeny
"Mně se nesmí nikdo divit." (Pětišroub, 2016)

Uživatelský avatar
Lugen
kluk jeden tvrdohlavá
Příspěvky: 3375
Registrován: 04 úno 2005

Příspěvekod Lugen » 01 čer 2007

Mám dotaz pro pamětníky a znalé ohledně tohoto konektroru:
Obrázek

na rádiu jsem měl toto:
Obrázek


v rozloženém stavu:
Obrázek

Je ten bazmek jakýmsi konektorem, jestli ano, jak se k němu mají správně přidělat kablíky, nebo je to jen hodně neekonomické řešení záslepky?
=o) Das ist der VW dreizehnnullzwei (o=

Uživatelský avatar
pajas
zasloužilý harcovník fóra flat4.org
Příspěvky: 425
Registrován: 01 čer 2005
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pajas » 01 čer 2007

To na co se ptáš je redukce mezi banánky a novějším repro konektorem :wink:

Tímhle:

Obrázek

Uživatelský avatar
Lugen
kluk jeden tvrdohlavá
Příspěvky: 3375
Registrován: 04 úno 2005

Příspěvekod Lugen » 01 čer 2007

no vida, tak takovej (novější) sem ještě neviděl....

Ď

naprosto vzorová odpověď na mojí otázku
Naposledy upravil(a) Lugen dne 09 srp 2007, celkem upraveno 1 x.
=o) Das ist der VW dreizehnnullzwei (o=

Uživatelský avatar
Petr914
strážce Porsche a krásných žen
Příspěvky: 5507
Registrován: 26 říj 2005
Bydliště: West

Příspěvekod Petr914 » 01 čer 2007

...nooo...sou to pochopitelně banánky,ale mam pocit,že jeden je mínus a druhej plus(čili klasickej mono výstup)...a proto je tam ta redukce...do který stačí strčit klasickej konektor,kterej se ještě nedávno používal... :wink:
You can't win 'em all...

Uživatelský avatar
prak
špión 007
Příspěvky: 4470
Registrován: 19 úno 2003
Bydliště: Prak out of Prag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod prak » 04 čer 2007

jestli to spíš nebudou dvě verze toho samého pro zapojení 1 reproduktoru
kterej z těch dvou použiješ je jedno, leze do nich totéž
S broukem v hlavě - Prak von VW Brouk klub Prag a 17. předseda Jeď rychlejc.

Uživatelský avatar
soe2
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 3440
Registrován: 16 kvě 2005
Bydliště: ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soe2 » 04 čer 2007

nevím proč si nedáš 2. repro pod sedadlo zadní.....a je to???
s chrobákom nikdy nezostárňeš.....
Ferda projel - Lotyšsko,Litvu,Polsko,Německo,Slovensko, Rakousko,Slovinsko a Chorvatsko
2vw Mekky (Grossglockner a Wolfsburg) splněny


Zpět na “Broučí fórum”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host