VWodou chlazený brouk?

sedan, faltdach nebo kabrio, všichni, kdo máte brouka patříte SEM!!!
DŽON
Příspěvky: 12
Registrován: 21 říj 2007

Příspěvek od DŽON »

tak pokud bude zeštelovaný tak do 9 litru bych se mohl vejít?jo a když koupím 1,3 a dám tam 1,6 bude problém s papírama?viděl jsem ted inz. 1,3 za 80tis s motorem 1,6 a pojistkou na 1,3.začínám v tom mít zmatek

Uživatelský avatar
Želvák Bob
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 1931
Registrován: 14 zář 2003
Bydliště: Brno - centrum

Příspěvek od Želvák Bob »

:wink: ... ten motor je vzhledově úplně stejnej - liší se jen průměrem válců a karburátorem. Laik to nepozná vůbec, ani běžnej policajt na technické prohlídce - ten větší karbec si totiž můžeš dát klidně i na třináctistovku. Jde to dohledat jen podle čísla motoru - resp. podle kódu před tím číslem - najdeš ho na noze alternátoru. Proto taky bývá často přeražené - takže to neřeš. Ještě dost let nebude nikdo tak aktivní, aby to hledal na internetu - ani kdyby měl podezření. Jinak to jde zjistit jen při rozborce motoru - přeměřením průměru válců. Kdybys dělal novej motor - můžeš obejít i toto - použitím st. průměru válců, ale instalací klikovky s vyšším zdvihem.
Prostě - tohoto se neboj - riziko, že budeš odhalen lze vyjádřit možná desetinou promile.
A věř - že brouk se šetnáctkovám motorem je solidní autíčko.
"Fakt! No nekecám!"

black.tommy

Re: Motor z Golfa do Brouka?

Příspěvek od black.tommy »

DŽON píše:Ahoj chtěl jsem se zeptat jestli je velký problém vyměnit motor 1,3 v broučkovi z roku 1984 za silnější VR6 z golfa?popřípadě nevíte o někom z moravy a slezska kdo by to zvladl? :?:
Děkuji za odpověď.
není problém 8) , půlka polska :roll: jezdí s motory z passata, v čechách se motá š120 s motorem TT, a daniel má v dextrovi 13alfa
nevidím problém v mezikusu na převodovku, která se prodává v německu u ds cca 400-590Eur a možností motoru je mnoho např. i 5V z audi apod
ptej se dál :wink:

Uživatelský avatar
VW181
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 1948
Registrován: 03 úno 2004
Bydliště: Opava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VW181 »

Mám pocit, že uživatel Radas měl na prodej motor z pasata 1.8 s přechodkou do busa a tudíž by měl jít i do brouka.
Ale v brouku stačí šestnáctka vpohodě!
Já s šestnáctkou jsem jel na dovolenou z Opavy po 11 k Hradci Králové a spotřeba 7L. Ovšem rychlost max 80!
AMK Klub historických vozidel Opava www.khvopava.cz

Uživatelský avatar
soe2
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 3440
Registrován: 16 kvě 2005
Bydliště: ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od soe2 »

no jako necu být za rejpala...ale jeden náš polský kolega (t.č. v anglii) si předělal superku sám na vr6 a lítal v tom jak ďábel.Tuším 7. jeseník byl taky.Lítal v tom i 180.Takže to jde.Ty motory z tatry sem taky slyšel a fotky taky viděl.Luděk to snad i viděl....říkal že po nastartování takové mrchy skáčou dlažební kostky ze silnice jak to vše kolem vibruje.Dělala to nějaká firma z východních čec....ústí nad orlicí...nebo kde??mají tuším i internetové stránky.
s chrobákom nikdy nezostárňeš.....
Ferda projel - Lotyšsko,Litvu,Polsko,Německo,Slovensko, Rakousko,Slovinsko a Chorvatsko
2vw Mekky (Grossglockner a Wolfsburg) splněny

Uživatelský avatar
Petr914
strážce Porsche a krásných žen
Příspěvky: 5507
Registrován: 26 říj 2005
Bydliště: West

Příspěvek od Petr914 »

...no prosim...nezbejvá než popřát...rychle do toho...a půl je hotovo... :D
You can't win 'em all...

Uživatelský avatar
Pětišroub
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 19300
Registrován: 02 led 2003

Příspěvek od Pětišroub »

taky bych byl za, že nejlepší cestou by bylo to vyzkoušet. Sady pro přestavbu dodává taky hofmann speedster
"Mně se nesmí nikdo divit." (Pětišroub, 2016)

Uživatelský avatar
SO 545
vw pozitiv
Příspěvky: 4489
Registrován: 27 říj 2004
Bydliště: vych.slovensko-Sobrance
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SO 545 »

keď už je...ť do chrobáka iný motor tak potom boxer. Subaru , Alfa .
Zmestí sa tam a s trochou šťastia bez problému zavrieš kapotu.
SYSTEM CONTROL
http://www.vwolkers.com" onclick="window.open(this.href);return false; Mrtvy muž

Uživatelský avatar
Radas
Příspěvky: 39
Registrován: 17 pro 2005
Bydliště: RADEGASTOVO

Příspěvek od Radas »

Tak, tak, vw181 má pamě´t jako slon :D . Motor 2L,(vw - B2) byl v mém busíku. výkon super, spotřeba 8 -15l. trochu problémy z chlazením. Pokud víš co kde patří ve vodníku, tak je úspěch zaručený. Jestli máš zájem tak mám předlohu k převodovce. Měla by pasovat na většinu motorů VW.

Uživatelský avatar
yahoďák
atrakce fóra flat4.org
Příspěvky: 8753
Registrován: 03 zář 2003
Bydliště: východně od stověžaté

Příspěvek od yahoďák »

tak a já to završím tím, že celý topic:
Motor z Golfa do Brouka?"
sloučím s tímtéž:
"VWodou chlazený brouk?"

který už delší dobu spinká v Broučím fóru a v podstatě je tam horem dolem řečeno totéž, co se povídalo v tomto topiku.

V broučím fóru místo FAQ to může zůstat, je to všechno teorie...naštěstí.

Závěr: ano, do brouka jde zabudovat vodou chlazený motor ať už z koncernu, nebo jiné značky. Nárůst výkonu je však úměrně doprovázen nárůstem výdajů na přestavbu (motoru by měl odpovídat podvozek) a nárůstem výdajů (extra řešené chlazení, výfuky a další).
A to bude asi důvod, proč takových exemplářů pořád jezdí méně, než brouků se vzduchem chlazený motorem ...když pomineme "morální zábrany".
Obrázek

Uživatelský avatar
trabihonz
Příspěvky: 118
Registrován: 07 říj 2008
Bydliště: Děčín

...

Příspěvek od trabihonz »

Na pár stránkách sem viděl v brouku napasovaný motor ze subaru 2.2 benzín , neví někdo jaké na to dávají převodovky, né že bych to chtěl do brouka-je to znehodnocení značky , ale těch 100Kw je lákajících :roll: ve si dokážu představit jak zrealizovat,jen převodovku nechápu, a napasovat tak převodovku ze subaru,kterej má pohon 4x4 a motor vpředu, to by asi mělo pět kvaltů pozadu :D
VW brouk typ4 1.8 a VW 411 L před renovací

Uživatelský avatar
REDH0T
hlavwa motorovwa
Příspěvky: 2792
Registrován: 03 lis 2005
Bydliště: brno t1

Příspěvek od REDH0T »

ty, když už vynaložíš takovou psychickou investici na vynalezení nicku, tak ji vynalož i na četbu...
German Classic but Motorhead isn´t Hawkwind

Odpovědět