Nesvítí brzdová světla

často kladené otázky a návody: "Jak seřídit předstih", "Jak se dělá...", "Kde seženu..."
simak
leštič starých součástek
Příspěvky: 884
Registrován: 20 říj 2003
Bydliště: asinus mundi

Nesvítí brzdová světla

Příspěvekod simak » 26 kvě 2004

..obě. Pojistky jsem kontroloval a vypadají ok, žárovky taky bez problémů. Zbývají tedy kabely a spínač. Je to asi spínač, ale nemůžu ho najít :shock: Nějaké nápady :?:

Uživatelský avatar
Herbie
zlej moderátor
Příspěvky: 12723
Registrován: 18 led 2003
Bydliště: Praha

Příspěvekod Herbie » 26 kvě 2004

spinac = policajt na brzdovy pumpe

mas tam jednookruhovku, tzn policajt je nasroubovanej zepredu na hlavnim brdovym valci (pumpe)
zkus proste ty dva draty co k nemu vedou spojit pokud se svetla rozsviti, tak je to jen tim policajtem kterej nespina, pokud se nerozsviti, hledal bych po kabelech (uzemneni) atd atd atd

simak
leštič starých součástek
Příspěvky: 884
Registrován: 20 říj 2003
Bydliště: asinus mundi

Příspěvekod simak » 28 kvě 2004

sundal kolo, ocistil kontakty na policajtu a sviti.
Dekuju.

Jackarero
sysel začátečník
Příspěvky: 701
Registrován: 11 črc 2003
Bydliště: U Herbieho

Příspěvekod Jackarero » 31 kvě 2004

Děkovat nemusíš. Řekl bych že to máš tak za 5 pracovních hodin na základně. :lol:

simak
leštič starých součástek
Příspěvky: 884
Registrován: 20 říj 2003
Bydliště: asinus mundi

Příspěvekod simak » 31 kvě 2004

A..ha :shock: zacinam v tom mit jasno.

Kdy se stavis, jackarero? :D

Jackarero
sysel začátečník
Příspěvky: 701
Registrován: 11 črc 2003
Bydliště: U Herbieho

Příspěvekod Jackarero » 01 čer 2004

No tak jsem se dozvěděl jak jsi zamakal a za hodinu udělal, to co mi všichni za 5. Vidíš a máš to za sebou.
Kdy se stavim??? Dám ti vědět :!:

Uživatelský avatar
axoun
Der Österreicher a Pán Hřejivého archivu
Příspěvky: 2776
Registrován: 19 srp 2004
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod axoun » 29 dub 2006

Ještě jsem na to nekoukal, páč jsem lempl, ale abych dostal trochu kuráž (a taky třeba každej kdo má nebo bude mít stejnej problém), zajímalo by mě (nás), jestli je to stejný i s dvouokruhovejma brzdama, jako to měl šimak na Turkovi ( [smilie=angel-smiley-002.gif] ).
Jinými slovy: přestaly mi svítit brzdovky (nikoliv tekutiny leč světla) po té, co jsem doladil excentry. Teda asi... i když teď mi logickou úvahou napadá, že jestli je ten polda na hlavním brzdovym válci, nemělo by to mít vliv. Nicméně když se zapřu do sedačky a dupnu na pedál jako magor, brzdový světla bliknou. Dá se ten kontakt na tom policajtovi nějak štelovat na citlivost? Bo kde je zakopanej pes. Kuju.
Naposledy upravil(a) axoun dne 29 dub 2006, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Lugen
kluk jeden tvrdohlavá
Příspěvky: 3375
Registrován: 04 úno 2005

Příspěvekod Lugen » 29 dub 2006

policajt, policajt, je to obyšejnej tlakovej spínač jako je třeba na voleji a tak... moc toho asi nesešteluješ, nebo o tom nevim

...mě to taky nesvítí hned, prostě už je to asi zašlý, asi to moc nespíná může bejt vzduchová bublinka u toho spínače, nebo něco podobnýho, je teda moc divný že to začalo dělat po seřizování, zkusit zahejbat s kontaktama atd...
popřípadně jestli to třeba neni ještě někde skratlý, špatně zapojený cestou ke kontrolce dvouokruhu
=o) Das ist der VW dreizehnnullzwei (o=

Uživatelský avatar
john
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 3685
Registrován: 24 led 2005
Bydliště: Sydney Australia

Příspěvekod john » 29 dub 2006

Hladaj chybu niekde inde,tlakovy spinac je nekompromisny./ pokial je OK /

Uživatelský avatar
axoun
Der Österreicher a Pán Hřejivého archivu
Příspěvky: 2776
Registrován: 19 srp 2004
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod axoun » 29 dub 2006

john píše:Hladaj chybu niekde inde,tlakovy spinac je nekompromisny./ pokial je OK /

a safra... tak toho jsem se bál. :cry:
kuráž už je zasejc v řiti
dík
(ale já se dokopu)

Uživatelský avatar
john
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 3685
Registrován: 24 led 2005
Bydliště: Sydney Australia

Příspěvekod john » 29 dub 2006

Prave to by malo priviest guraz na vrch. / Bol by v tom cert,abysom na to neprisiel /

Uživatelský avatar
axoun
Der Österreicher a Pán Hřejivého archivu
Příspěvky: 2776
Registrován: 19 srp 2004
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod axoun » 29 dub 2006

no jo, tenhle stav se dostavuje sporadicky...
obvykle mu předchází nasranost, která se postupně mění v ono bádání s vírou ve vlastní schopnosti... ale ta se pak pomalu vytrácí... až zůstane letargie, apatie a pocit zmaru... dokud nezačne pomalu ale jistě propukat jinej druh nasranosti než byla ta na začátku. psi se pomalu začínaji klidit z garáže, páč věděj, že asi zase začne lítat verkcojk (zajímavý je, že to ta němá tvář pozná dřív než já si vůbec uvědomim, že se mi začínaj dělat bubliny u nosu)
na elektriku bejvám zkrátka často krátkej...

ačkoliv nedávno jsem vychytal zapeklitej problémek... blinkny neblikaly, a kontrolka na tacháčí svítila imr-whéére. Měnil jsem přerušovač a tahal za kabely jak vozka za opratě, ... no a kde byl zakopanej pes? V tlačítku výstražnejch světel. Nebyl dostatečně zatlačen, nějaká mezipoloha bo co. ... A přišel jsem na to... =P~

já vim, OT: ale já na to teda vlítnu se sebezapřením... už brzy.

Uživatelský avatar
john
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 3685
Registrován: 24 led 2005
Bydliště: Sydney Australia

Příspěvekod john » 29 dub 2006

Axi,Ty nie si slaba povaha,tak badaj,az na to prides.Celkom logicky postup hladania chyby:
1.poistka
2.samotny spinac. / da sa otestovat merakom s pomocou druhej osoby slapajucej na pedal /
3.Ak 1. a 2. su OK,ides na 4.
4.Ziarovky a ich zemnenie.Ak 1 - 4 su OK,prezvon vedenie / merakom /
Ak aj to je OK,tam moja mudrost konci.Podotykam,ze celkovy test sa robi pri zapnutom zapalovani.

Uživatelský avatar
axoun
Der Österreicher a Pán Hřejivého archivu
Příspěvky: 2776
Registrován: 19 srp 2004
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod axoun » 29 dub 2006

díky johne :prayer:
přesně tohle jsem potřeboval.
hned jak přijdu z kolbenky tak se na to číhnu a dám vědět.
:P děkuju.

Uživatelský avatar
prak
špión 007
Příspěvky: 4452
Registrován: 19 úno 2003
Bydliště: Prak out of Prag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod prak » 29 dub 2006

pokud to při silném sešlápnutí svítí, tak bych šel rovou na spínač. Vedou k němu dva dráty, tak je zkus spojit. Jak to bude svítit, tak je to jasný.
S broukem v hlavě - Prak von VW Brouk klub Prag a 17. předseda Jeď rychlejc.

Uživatelský avatar
axoun
Der Österreicher a Pán Hřejivého archivu
Příspěvky: 2776
Registrován: 19 srp 2004
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod axoun » 29 dub 2006

dá se případně vyměnit jen ten spínač nebo je to zralý na celej válec?

Uživatelský avatar
prak
špión 007
Příspěvky: 4452
Registrován: 19 úno 2003
Bydliště: Prak out of Prag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod prak » 29 dub 2006

jenom spínač, nejni to tak drahý
S broukem v hlavě - Prak von VW Brouk klub Prag a 17. předseda Jeď rychlejc.

Uživatelský avatar
axoun
Der Österreicher a Pán Hřejivého archivu
Příspěvky: 2776
Registrován: 19 srp 2004
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod axoun » 29 dub 2006

supr. Ď. :wink:

Uživatelský avatar
Lugen
kluk jeden tvrdohlavá
Příspěvky: 3375
Registrován: 04 úno 2005

Příspěvekod Lugen » 29 dub 2006

proč by nedal, akorát se ti začne vylejvat brzdovka :roll: ...nebo musíš bejt rychlej :wink:

...tod otázka jestli měnit válec, může dál sloužit tenhle bez problému nebo to můžeš udělat všechno sakum prásk

...jinak když koupíš novej válec, tak na něm čidla nejsou, musí se přikoupit
=o) Das ist der VW dreizehnnullzwei (o=

Uživatelský avatar
axoun
Der Österreicher a Pán Hřejivého archivu
Příspěvky: 2776
Registrován: 19 srp 2004
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod axoun » 29 dub 2006

Lugen píše:proč by nedal, akorát se ti začne vylejvat brzdovka :roll: ...nebo musíš bejt rychlej :wink:

...tod otázka jestli měnit válec, může dál sloužit tenhle bez problému nebo to můžeš udělat všechno sakum prásk

...jinak když koupíš novej válec, tak na něm čidla nejsou, musí se přikoupit


to se mi zdá nějaký divoký. komplet brzdy i s výměnou válce už jsem dělal na dvou autech a nepamatuju se, že bych tam řešil nějakej spínač... což neznamená, že jsem na to nezapoměl, ale... spíš bych řek, že už byl na tom novym válci byl a já na něj nasadil jenom konektory... :?:
Naposledy upravil(a) axoun dne 29 dub 2006, celkem upraveno 1 x.


Zpět na “FAQ - provoz vzduchem chlazeného vozu”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti