Sam píše: Kvíz pro dnešní odpoledne je jaký je rozdíl oproti roku 1950 ....
Tjubička či co to je u podložky pod číslem 23.
Trubička aby se bakelit nebortil a tělo pumpu neohýbalo. Po válce se tato trubička vypustila, protože většina majitelů VW se naučila práci s lapovacím papírem a tak tento doplněk pozbyl smyslu. Viz předchozí stránka
May/1955 Ovali (typ 1/13)
Aug/1950 Brezel (typ 11c)
Jan/1950 Brezel (typ 11a)
Jul/1948 Brezel (typ 11)
Jul/1965 P912
už delší dobu hledám informaci o benzínové pumpě na brouka s ruční pumpičkou. Podobné jaké se dělali na Škodovky. Nic jsem bohužel nenašel.
Existuje takové pumpa?
Při delším odstavení auta je nutné při startu hodně dlouho startovat než dojde k naplnění karburátorů. Kdyby se tak dalo "nacupovat" jako u škodovky..... vím, že alternativou je el. čerpadlo, zůstal bych raději zatím u mechanického.
30ps nebo modernější ? Na 30PS lze použít pumpa z tatry, resp. měla páčky a tělo je hodně identické, na modernějších motorech je zase elmag ventil který zabrání aby se se benzin samovolně vytratil z plovákové komory.
May/1955 Ovali (typ 1/13)
Aug/1950 Brezel (typ 11c)
Jan/1950 Brezel (typ 11a)
Jul/1948 Brezel (typ 11)
Jul/1965 P912
Kupoval jsem rotacku Pierburg, cena byla nizsi, ukrmi dvolitra na busu bez problemu a ochranne zapojeni jsem pouzil to co tu daval John, lehce upravene.
Melo to jedinou chybu, musel jsem vymyslet uchyceni prez silenbloky, neb kdyz pumpa bezela, bylo to slyset i pri jizde az dopredu k ridici