OTÁČKOMER - zapojení

často kladené otázky a návody: "Jak seřídit předstih", "Jak se dělá...", "Kde seženu..."
Odpovědět
Uživatelský avatar
Lugen
kluk jeden tvrdohlavá
Příspěvky: 3375
Registrován: 04 úno 2005

Re: OTÁČKOMER - zapojení

Příspěvek od Lugen »

hmm, nenapadá mě jak. Projdi ještě jednou zapojení, je to triviální, zkus popřípadně jinej...
=o) Das ist der VW dreizehnnullzwei (o=

Uživatelský avatar
Jirka
mořský stařec flat4.org
Příspěvky: 549
Registrován: 14 srp 2005
Bydliště: Luhačovice/Zlín

Re: OTÁČKOMER - zapojení

Příspěvek od Jirka »

Jo, zapojení by mělo být v pohodě. Jeden kontakt - k zemi, jeden kontakt k cívce a kontakt + přes pojistky a o žárovkách ani nemluvím, to není důležité. Dělal jsem to podle tady toho návodu. Jiný otáčkoměr bohužel nemám :( . Ale když mám volnoběh a protočím motor, tak v pohodě třeba na 3000 ot. dostanu...
Raději se zeptat, než pak litovat...

Uživatelský avatar
Herbie
zlej moderátor
Příspěvky: 13297
Registrován: 18 led 2003
Bydliště: Praha

Re: OTÁČKOMER - zapojení

Příspěvek od Herbie »

tak to je jeste divnejsi
... a vůbec !

Uživatelský avatar
Jirka
mořský stařec flat4.org
Příspěvky: 549
Registrován: 14 srp 2005
Bydliště: Luhačovice/Zlín

Re: OTÁČKOMER - zapojení

Příspěvek od Jirka »

Herbie píše:tak to je jeste divnejsi
Co myslíš, to s tím volnoběhem nebo snad to zapojení? Že byste nikdo nevěděl? Ani ty, Herbie? Mě je líto ten otáčkoměr vyhodit z auta, tak dobře tam sedí a kupovat další už nemám ani chuť :(
Raději se zeptat, než pak litovat...

Uživatelský avatar
Jirka
mořský stařec flat4.org
Příspěvky: 549
Registrován: 14 srp 2005
Bydliště: Luhačovice/Zlín

Re: OTÁČKOMER - zapojení

Příspěvek od Jirka »

Nemohla by být třeba chyba v tloušťce kablíku vedeného od cívky?
Raději se zeptat, než pak litovat...

Uživatelský avatar
Lugen
kluk jeden tvrdohlavá
Příspěvky: 3375
Registrován: 04 úno 2005

Re: OTÁČKOMER - zapojení

Příspěvek od Lugen »

ne proudy jsou tam téměř nulový, jestli jsi to zapojil správně nemůžebejt problém, opravdu jde kablik z kontaktu - na cívce do kontaktu G na otáčkoměru? Je to opravdu otáčkoměr pro čtyřvál?
Naposledy upravil(a) Lugen dne 27 čer 2009, celkem upraveno 1 x.
=o) Das ist der VW dreizehnnullzwei (o=

Uživatelský avatar
Jirka
mořský stařec flat4.org
Příspěvky: 549
Registrován: 14 srp 2005
Bydliště: Luhačovice/Zlín

Re: OTÁČKOMER - zapojení

Příspěvek od Jirka »

Lugen píše:ne proudy jsou tam téměř nulový, jestli jsi to zapojil správně nemůžebejt problém, opravdu jde kablik z kontaktu - na cívce do kontaktu G na otáčkoměru?
Teď ti to na jisto neřeknu, ale divil bych se, kdybych se při zapojení takto přehmátl. Do G to jde jistě. Ještě to radši zkontroluju. A kdybych to na cívce omylem zapojil na špatný kontakt, tak by to asi nefungovalo vůbec, ne? Nebo se snad pletu?
Raději se zeptat, než pak litovat...

Uživatelský avatar
Lugen
kluk jeden tvrdohlavá
Příspěvky: 3375
Registrován: 04 úno 2005

Re: OTÁČKOMER - zapojení

Příspěvek od Lugen »

myslim že jo, ted fakt nevim, jak jsem upravil svuj předchozí příspěvek, je to skutěčně otáčkoměr pro čtyřvál?
=o) Das ist der VW dreizehnnullzwei (o=

Uživatelský avatar
Jirka
mořský stařec flat4.org
Příspěvky: 549
Registrován: 14 srp 2005
Bydliště: Luhačovice/Zlín

Re: OTÁČKOMER - zapojení

Příspěvek od Jirka »

Klasika VDO, malý 52mm. Vím, že podle toho se to nepozná, ale měl jsem zato, že ano :oops: . No jo, jsem možná fakt blbý... :oops:
Raději se zeptat, než pak litovat...

Uživatelský avatar
Lugen
kluk jeden tvrdohlavá
Příspěvky: 3375
Registrován: 04 úno 2005

Re: OTÁČKOMER - zapojení

Příspěvek od Lugen »

hele, zapojení je celkem jasný, nic záludnýho na tom neni, takhle jinak vymyslíme prd. Všechno to ještě jednou projdi...
=o) Das ist der VW dreizehnnullzwei (o=

Uživatelský avatar
Herbie
zlej moderátor
Příspěvky: 13297
Registrován: 18 led 2003
Bydliště: Praha

Re: OTÁČKOMER - zapojení

Příspěvek od Herbie »

tez mam ve voze maly 52mm VDO otackomer
a na dalsi koukam tady na stole

splest zapojeni skutecne nejde, kontakty jsou jen tri a jsou popsany (nepocitam-li zarovku)
+ napajeni z 15tky nebo odkudkoliv jinde
- kostra
G neboli - od civky, tam co je pripojeny kondenzator rozdelovace
pokud to neukazuje vypada to na chybu v otackomeru


lehky test, udelej si tri kabely s krokodylky na jedne strane a fastony na druhe strane
napichej to do otackomeru
otevri viko motoru a pripoj si to primo vzadu
+ na civku 15
G na druhy kontakt civky
- treba na naraznik
pokud se to chova stejne, je fakt chyba v tom otackomeru

BTW na tele toho otackomeru je vyrazeno do zeleza "4Zyl/4Takt" a typove cislo, ten muj ma treba 333.230/105/2
... a vůbec !

Uživatelský avatar
Jirka
mořský stařec flat4.org
Příspěvky: 549
Registrován: 14 srp 2005
Bydliště: Luhačovice/Zlín

Re: OTÁČKOMER - zapojení

Příspěvek od Jirka »

Tak jsem zkontroloval ještě jednou zapojení otáčkoměru a bohužel, asi je chyba v otáčkoměru. Kontakty mám zapojené skutečně správně, úplně stejně, jak napsal Herbie. Škoda :(
Raději se zeptat, než pak litovat...

Uživatelský avatar
Sesto
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 1712
Registrován: 09 čer 2003
Bydliště: Pressburg
Kontaktovat uživatele:

Re: OTÁČKOMER - zapojení

Příspěvek od Sesto »

este ma napada kolko Volt je ten budik?

Uživatelský avatar
Jirka
mořský stařec flat4.org
Příspěvky: 549
Registrován: 14 srp 2005
Bydliště: Luhačovice/Zlín

Re: OTÁČKOMER - zapojení

Příspěvek od Jirka »

12-ti volt, on fakt blbne, sešlápnu plyn, chvilku třeba nic a pak to vyskočí o trochu, pak o víc, pak trošku zase klesne, ale fakt nad 2000 se to nedostane.
Raději se zeptat, než pak litovat...

Uživatelský avatar
Sesto
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 1712
Registrován: 09 čer 2003
Bydliště: Pressburg
Kontaktovat uživatele:

Re: OTÁČKOMER - zapojení

Příspěvek od Sesto »

daj mu cas mozno dostane rozum :lol:

Uživatelský avatar
Žanek
vrchní logistik a pokročilý sysel
Příspěvky: 2934
Registrován: 31 kvě 2004
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: OTÁČKOMER - zapojení

Příspěvek od Žanek »

Sesto píše:daj mu cas mozno dostane rozum :lol:
taky jsem měl takovej, pak přestal fungovat úplně - je to tím přístrojem
(o\_!_/o) - jezdím Hektorem
NO CHROM......NO PROBLEM

Šíša
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 4048
Registrován: 28 srp 2006

Re: OTÁČKOMER - zapojení

Příspěvek od Šíša »

A není ten otáčkoměr Mera Lumeri? Nebo tak nějak, prostě polská kopie českého otáčkoměru zě škodovek(kterej mimochodem uměl už od výroby "Shift Light")? Jestli jo, tak ho zahoď. U těch je známo, že časem začnou blbnout, tj nedostanou se nad určité otáčky.

Uživatelský avatar
Jirka
mořský stařec flat4.org
Příspěvky: 549
Registrován: 14 srp 2005
Bydliště: Luhačovice/Zlín

Re: OTÁČKOMER - zapojení

Příspěvek od Jirka »

Je to VDO otáčkoměr.
Raději se zeptat, než pak litovat...

Uživatelský avatar
soe2
stálý inventář fóra flat4
Příspěvky: 3440
Registrován: 16 kvě 2005
Bydliště: ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: OTÁČKOMER - zapojení

Příspěvek od soe2 »

měl sem japonce otáčkoměr a když se rozdělal tak tam bylo přepojení na 3,4,6a 8 válců a taky 2 takové jako šoupátka kde se to dalo nějak nastavit ještě. Nemáš to tam taky???vím že to dělalo docela dost.
s chrobákom nikdy nezostárňeš.....
Ferda projel - Lotyšsko,Litvu,Polsko,Německo,Slovensko, Rakousko,Slovinsko a Chorvatsko
2vw Mekky (Grossglockner a Wolfsburg) splněny

Uživatelský avatar
Jirka
mořský stařec flat4.org
Příspěvky: 549
Registrován: 14 srp 2005
Bydliště: Luhačovice/Zlín

Re: OTÁČKOMER - zapojení

Příspěvek od Jirka »

Jo jo, budu ho muset rozdělat a mrknout dovnitř, třeba tam něco bude, čím to půjde doladit.
Raději se zeptat, než pak litovat...

Odpovědět