Seřízení karburátoru 30 / 34 PICT-3
Re: Seřízení karburátoru 30 / 34 PICT-3
Seřizoval jste někdy někdo množství paliva dávaného akcelerační pumpičkou? Eventuálně v jaké části seřizovacího rozsahu máte nejčastěji táhlo ovládání membrány akcelerační pumpičky? Díky.
Elu: myslím že nominální nastavení je cca uprostřed. Jednou jsem to nastavil úplně dopředu, k předku auta nejvíc co to šlo a akcelerace při rozjezdu byla nezvyklé prudká, takže jsem to vrátil.. za mě tedy nejlépe do půlky nebo do třičtvrtě max.
V kazdem manualu je napsano, jake mnozstvi paliva ma akceleracni pumpa pro dany typ karburatoru davat. Serizovat to pohledem na tahle je velmi nepresne!
Co přijde dál???
Zdravím, nemáte někdo zkušenost se seřízením, nastavením ovládání akcelerační pumpy na karburátoru 31PICT4?
Jedná se o vzdálenost vačky od kolečka.
Má to vliv na pootevření klapky před vstříknutím benzínu.
Jedná se o vzdálenost vačky od kolečka.
Má to vliv na pootevření klapky před vstříknutím benzínu.
Dělá se to na tom šroubu s pružinou. Důležité je vědět kolik ml má akceleračka dát paliva na jeden zdvih.
Co přijde dál???
Akceleračka dává v tomto případě pořád stejně.
Při sešlápnutí plynového pedálu jde kolečko po vačce ale jen na části je vačka činná.
Při prudkém sešlápnutí je v pumpě ještě přepad do plovákové komory.
Jde mi o to, o kolik se má pootevřít klapka než tam začne akceleračka dávat.
Při sešlápnutí plynového pedálu jde kolečko po vačce ale jen na části je vačka činná.
Při prudkém sešlápnutí je v pumpě ještě přepad do plovákové komory.
Jde mi o to, o kolik se má pootevřít klapka než tam začne akceleračka dávat.
AC má dávat ihned bez prodlevy. 11+-0,5 cm krychlových. Seřizuje se v chladu pod 19 stupňů,kdy je termoventil uzavřen. Ve 24 stupních má dávat polovinu
Ok, seřídím to tak jak je psáno, ale jen to přepákování (vačka+kolečko), aby AC pumpa dávala hned.
Membrána je nová, takže množství by mělo asi odpovídat.
O thermoventilu vím kde se nachází a že na to má nějaký vliv, ...a to je tak všechno.
Membrána je nová, takže množství by mělo asi odpovídat.
O thermoventilu vím kde se nachází a že na to má nějaký vliv, ...a to je tak všechno.
Měří se to tak,že 5x stříkneš do skleničky a pak to spočítáš třeba ve stříkačce kam to přeleješ.Tak to dělám já.Tu skleněnou násadku na trysku jsem nesehnal.