Martin Koox píše:dalsi dotaz.
...ty hele...se uklidni čoveče...
Martin Koox píše:Biker 666 psal,ze dalsi vrstvu laku dava az kdyz predchozi odskousi prstem,ze je sucha.
...já ti k tomudle řeknu jediný...společnym jmenovatelem pro to lakovat další vrstvu po uplnym vyschnutí vrstvy první a lakovat jen jednu vrstvu a podobně...tak tady je společnym jmenovatelem jediná věc...STRACH...strach o to,že když dam druhou vrstvu okamžitě...poteče to...
...sám sem si timdle na začátcích prošel...a je třeba se toho nebát...každej to zkurví...ale to je jen otázka času kdy dojde ke zlomu a pak na to člověk naleje vrstev šest a vono to nepoteče...
...jinak jedna vrstva...nebo vrstva...do sucha...další vrstva...do sucha...to je nedodržení pracovního postupu a pak tomu laku dává člověk daleko větší množství času,aby do něj padnul bordel a další sračky...a několik vrstev přes sebe se dává jednak aby měl lak schopnost chránit karoserii proti korozi...a hlavně aby efektně vypadal...
Martin Koox píše:Ze zacatku fora se nekdo zminil,ze rolls ro... ma tech vrstev laku 9 a tak me tedy zajima,jak to ti kluci delaji?Karoserii zaprasi,nechaji zavadnout a pak daji prvni nastrik a ten nechaji pak take zavadnout a pouziji Bikerovu fintu s prstem a kdyz je lak suchy tak naleji dalsi vrstvu?Ptam se na to protoze,kdyz jsem zkousel nalit vice vrstev,tak pak mi
lak nevytvrdnul a zustal mekky i po mesici,mesicich.
...jo...todle sem psal já a myslel sem vrchní lak...jinak je tam od čistýho plechu a hliníku těch vrstev asi 20...
...hele RR neřeš...já o tom mam dokumentární film...a to je na jednu hlavu najednou takovej nářez,že bys vybouch...
...jako takovej malinkatej příklad uvedu...že kupříkladu chladič RR se vyrábí i dnes ručně...protože neexistuje stroj...kterej by pracoval s takovou přesností...jako lidská ruka...
...jednotlivý díly chladiče se spojujou pájením...a pájka se používá stejná jako v roce 1914...velký pájedlo nahřejvaný na předepsanou teplotu v šamotový peci...jakejkoli jinej postup nedosahoval kvalit a optickýho efektu jako tadle prastará metoda...mašiny pájedlo přehřejvaly a díl "chytil duhu"...nebo naopak pájedlo neohřály a díl byl špatně spojenej...
...chladič RR vychází z řecký architektury...ale svislý části chladiče...aby působily jako zcela rovnoběžný...musí bejt uprostřed mírně vydutý...což je optickej klam,kterej lidský oko vidí jako rovnoběžku...
...není žádným tajemstvím,že na vozech RR a Bentley neni ani gram chromu...vše je vysoce leštěnej nerez a hliník...
...počínaje modelem Corniche má RR lakovnu vysokou jako pětipatrová budova...a kupříkladu odmaštění karoserie probíhá jako když vjedeš autem do myčky...celá karoserie se ponořní do x tisíc litrů odmašťovače...a následně projíždí halou...kde vysokotlaký trysky stříkaj na vůz další odmašťovač...
...během celýho procesu probíhá několik fází chemickej procesů proto,aby karoserie a nanášený laky dělaly co maj...a tak dále.......je to něco neuvěřitelnýho...

You can't win 'em all...